AcasăSPORTBute a ajuns să fie comparat cu marele Calzaghe

Bute a ajuns să fie comparat cu marele Calzaghe

Presa de peste Ocean susţine că povestea campionului român este asemănătoare cu cea a fostului pugilist britanic, neînvins la profesionişti în 46 de lupte.

Pornind de la o declaratie facuta marti de Lucian Bute, publicatiile canadiene au ajuns la concluzia ca romanul are parte de acelasi tratament la care a fost supus si Joe Calzaghe, legendarul galez care a unificat toate centurile cu diamante la categoria supermijlocie. „Cand Andrade s-a batut cu Kessler, era bun, Johnson a fost un boxeur bun pentru Froch si pentru Bika, iar Miranda a avut valoare sa lupte cu Ward; dar, cand toti acestia s-au batut cu mine, nu mai erau buni”, a rabufnit Bute dupa o noua intrebare referitoare la nivelul adversarului sau. Sub aceleasi suspiciuni si-a cladit cariera si Calzaghe, un britanic care la 25 de ani devenea campion WBO, iar peste alti 11 lasa vacante si celelalte centuri, WBA, WBC si IBF.

„O sa ma regretati!”

Ascensiunea lui Calzaghe a inceput in ’97, cand l-a deposedat pe Chris Eubank de centura cu diamante a versiunii WBO. Au urmat nu mai putin de 17 lupte in care si-a aparat titlul, interval in care i-a executat, printre altii, pe Omar Sheik, Mario Veit sau Charles Brewer. Enervat ca presa americana nu-i recunostea suprematia, Joe Calzaghe a pornit vanatoarea de centuri la categoria supermijlocie: Jeff Lacy (IBF – 2006), Mikkel Kessler (WBA si WBC – 2007), Bernanrd Hopkins („The Ring” – 2008). Dupa lupta cu Hopkins a mai urmat o victorie cu Roy Jones jr., apoi Calzaghe s-a retras din box, declarand la ultima sa conferinta: „O sa ma regretati!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger