AcasăSPORTBurleanu, umbra palida a Nasului Sandu

Burleanu, umbra palida a Nasului Sandu

Pentru Burleanu, suporterii nationalei sunt buni doar de plata

Romania are pretentia sa fie gazda unor competitii sportive majore, dar iese repetenta dupa examenul unui banal meci cu Grecia, din preliminariile C.E. de fotbal.

Pentru Burleanu, suporterii nationalei sunt buni doar de plata

Suporterii echipei nationale isi vor aminti data de 7 septembrie multa vreme de acum incolo. Pe diverse site-uri de socializare, a si fost numita „Lunea neagra”. Sau „Noaptea lungilor plimbari”.
Aproape 40.000 de oameni au platit intre 40 si 160 de lei pentru un bilet la partida cu Grecia, care s-a terminat in jur de ora 23.30. La miezul noptii, de la Arena Nationala spre cartierele Capitalei (sau Gara de Nord, pentru provincialii sositi cu trenul!) s-a putut ajunge doar la pas, pe jos, per pedes. De ce? Pentru ca onor conducerea FRF, in frunte cu incompetentul presedinte Razvan Burleanu, doar s-a laudat ca a rezolvat problema transportului in comun pentru fanii echipei nationale. In realitate, mii de romani s-au inghesuit degeaba spre statia Piata Muncii, acolo unde usile erau inchise si pazite de efective ale Politiei si Jandarmeriei.
S-a ajuns in aceasta situatie exclusiv din vina Federatiei, care n-a fost capabila sa convinga Metrorex de necesitatea prelungirii programului pana la ora 01.00. Culmea, saptamana trecuta, pe 6 septembrie, FRF anunta pe pagina oficiala de Facebook, ca si pe site-ul propriu, ca „Metrorex si RATB au prelungit programul mijloacelor de transport in comun pentru ziua de luni, 7 septembrie”. Adevarul este ca Razvan Burleanu stia inca din data de 4 septembrie ca Metrorex nu intentioneaza sa dea curs solicitarii FRF. Nu gratuit, evident, doar traim in Bucuresti, iar transportul public local este privatizat, nu stiati!? Iata ce raspuns i-a trimis conducerea metroului bucurestean lui Razvan Burleanu la cererea de prelungire a programului: „(…) Solicitarea dumneavoastra, chiar daca are un impact pozitiv pentru suporterii care participa la evenimentul organizat pe Arena Nationala, pentru Metrorex genereaza costuri suplimentare, care in acest moment nu pot fi suportate integral de catre societate. Astfel, tariful aferent prestatiei de prelungire a programului de circulatie aprobat de C.A. al Metrorex este de 30.000 lei pe ora (fara TVA), rezultand o suma totala de 60.000 lei (fara TVA) pentru cele doua ore de prelungire a programului de circulatie. Precizam ca aprobarea prelungirii programului de circulatie a metroului este conditionata de comunicarea raspunsului dumneavoastra in vederea facturarii si incasarii sumei de 60.000 lei (fara TVA), respectiv 74.400 lei (cu TVA) in contul bancar Metrorex”.
Raspunsul Federatiei n-a mai sosit, ba, mai mult, Burleanu a continuat sa sustina pe toate canalele media ca a rezolvat chestiunea transportului, astfel ca suporterii pot veni linistiti la meciul cu Grecia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger