AcasăSPORTBurleanu regreta ca Romania - Finlanda se joaca fara spectatori

Burleanu regreta ca Romania – Finlanda se joaca fara spectatori

La precedentul meci disputat acasa de echipa nationala, cu Grecia, aproape 40.000 de oameni au cunoscut nesimtirea actualei conduceri a FRF.

Mintiti ca vor putea pleca de la stadion cu mijloacele de transport in comun, spectatorii s-au increzut in promisiunile burleniste si au luat cu asalt Arena Nationala. Iar spre miezul noptii, haosul era complet in zona Piata Muncii si cartierele adiacente. Ca de obicei, Razvan Burleanu ii mintise pe romani, FRF nu avea niciun acord cu Metrorex si RATB, astfel ca suporterii erau „rugati” de jandarmi sa grabeasca pasul spre casa, indiferent de sectorul in care locuiau. La numai o luna distanta, Burleanu vorbeste cu regret despre absenta fanilor la partida cu Finlanda, decisiva pentru calificarea la turneul final. Probabil ca avea pregatita o noua teapa pentru ei, iar incidentele de la Budapesta, care au dus la aceasta pedeapsa dictata de UEFA, i-au dat planurile peste cap!
„Fara suporteri, meciul va fi de doua-trei ori mai greu. Romanii au acea capacitate de a-si impinge de la spate echipa, mai ales ca noi, se pare, avem nevoie pe ultima suta de metri sa razbatem. Dincolo de acest aspect, este vorba si de o problema financiara pe care FRF o are prin plata acelei amenzi”, a afirmat Burleanu, ieri, care a gasit timp sa-i transmita un sfat si internationalului Ciprian Marica: „Am incredere ca va reveni astfel incat sa ne putem baza pe el la Euro 2016, in Franta”.

Corpul de Control, Etica si Disciplina al UEFA a anuntat ca echipa nationala Romaniei va disputa cu portile inschise meciul cu Finlanda, din preliminariile Euro-2016, si ca federatia romana va trebui sa achite 110.000 de euro ca urmare a incidentelor provocate de suporterii proprii la partidele cu Ungaria si cu Grecia.

Partida Romania – Finlanda, din penultima etapa a grupelor de calificare la Campionatul European din 2016, va avea loc in 8 octombrie, de la ora 21.45, pe Arena Nationala.

Razvan Burleanu a participat, marti, la lansarea programului „Impreuna suntem fotbal”, dedicat practicarii fotbalului de baza. Astfel, federatia va realiza unsprezece proiecte nationale in sistem integrat, incepand din aceasta toamna, ce includ competitii si actiuni de scouting. Acestea acopera mediul urban si rural, in parteneriat cu autoritatile centrale, locale si mediul de business.

In cadrul evenimentului de marti, FRF a incheiat un parteneriat valabil cinci ani cu Federatia Daneza de Fotbal, reprezentata la Bucuresti de presedintele Jesper Moller. Prin acest parteneriat fotbalul romanesc va beneficia de experienta si asistenta specialistilor danezi in dezvoltarea infrastructurii fotbalului de baza, implementarea programelor si proiectelor dedicate, elaborarea sistemelor IT pentru suportul necesar acestor proiecte, precum si promovarea fotbalului in randul copiilor.

author avatar
National
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger