AcasăSPORTBurleanu castiga mai mult decat un titular la Steaua

Burleanu castiga mai mult decat un titular la Steaua

In timp ce intreg fotbalul se duce dracu’, la Federatie este huzur. Salarii lunare de sute si chiar mii de euro pentru niste profesionisti ai statului degeaba. Presedintele Razvan Burleanu taie tot ce misca, inclusiv bugetul FRF. Dupa ce si-a pus deoparte 92.000 de euro drept prima de calificare a echipei nationale la Euro 2016, de parca a avut el vreun merit in obtinerea acestei performante, Burleanu s-a asigurat ca-i creste si leafa la 12.000 de euro pe luna! Mai mult decat un titular la Steaua, probabil singurul club fara griji financiare din tot fotbalul romanesc.

Atat sustine Ion Craciunescu, fostul mare arbitru FIFA, ca primeste Razvan Burleanu de la Federatia Romana de Fotbal. Dezvaluirile ex-sefului CCA vin in contextul afirmatiilor facute chiar de Burleanu, care recent a afirmat ca nu castiga decat 4.400 de euro. Craciunescu nu doar ca-l numeste mincinos pe presedintele FRF, dar se declara pregatit sa aduca dovezi in sprijinul celor relatate. „Vreti sa va dau o bomba? Stiti ce salariu ia domnul Burleanu? Din trei Consilii de Administratie si de la Federatie, el ia in total 12.000 de euro pe luna! Nu vi se pare interesant? De la un Consiliu de Administratie ia mai putin, vreo 500 de euro, dar cu celelalte doua ajunge la 12.000 de euro”, a rabufnit Craciunescu, a carui indignare este uriasa: „Totul este exact cum ati auzit. Si acest om n-a putut sa renunte la 92.000 de euro… La salariul asta, se putea lipsi”.

Rugat in dese randuri sa comenteze subiectul primei de calificare la Euro 2016, Razvan Burleanu a explicat de fiecare data ca merita sa incaseze 92.000 de euro deoarece el gestioneaza o federatie care are un buget anual de 20 de milioane, iar responsabilitatea sa este una uriasa. Cand i s-a reamintit ca primul ministru al Romaniei castiga mai putin decat el, desi gestioneaza un buget incomparabil cu al FRF, Burleanu a ramas ca la dentist, iar dupa cateva secunde a replicat ca Federatia nu foloseste bani publici, ci este vorba de finantare privata. Asa e, bani privati, numai buni de tocat fara sa fi tras la raspundere!

Andone candideaza in 2018

Chiar daca in prezent antreneaza echipa Dinamo, Ioan Andone si-a anuntat intentia de a candida la alegerile din 2018. „Falcosul” vede si el pericolul reprezentat de actuala conducere a FRF si considera ca este de datoria sa sa incerce sa salveze fotbalul romanesc. „Fac experimente pe fotbalul romanesc, dar pe banii cui? Cand voi fi eu presedinte la FRF il pun pe Rednic selectioner. Peste cati ani? 2 ani!”, a anuntat Andone, care si-a dat cu parerea despre numirea lui Christoph Daum la carma nationalei: „La noi, pana si alegerea unui selectioner e proasta. Ce stie presedintele de fotbal? Marcel Puscas nu era de acord cu tehnician strain, la fel Ticleanu… Normal ca deranjeaza pe toata lumea. Pai, tu, de la mini-fotbal pui selectioner la nationala de fotbal? Chiar asa am ajuns!?”.

  • Fostul mare arbitru Ion Craciunescu, ultimul contestatar al presedintelui FRF;
  • Razvan Burleanu are venituri lunare, din fotbal, de 12.000 de euro;
  • Sunt titulari la vicecampioana Steaua care nu castiga atatia bani;
  • Ioan Andone vrea sa candideze la alegerile din 2018.
author avatar
National
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger