AcasăSPORTBurleanu a salvat-o pe Dinamo! Câte echipe va avea Liga 1. FRF...

Burleanu a salvat-o pe Dinamo! Câte echipe va avea Liga 1. FRF a decis!

Dinamo scapă de retrogadare! Echipa din Ștefan cel Mare va rămâne în Liga 1, după decizia Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal de a majora numărul echipelor. 

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis, joi, după consultarea online a membrilor Comitetului Executiv, majorarea numărului echipelor din Liga I de la 14 la 16 începând cu sezonul 2020-2021.

Această hotărâre salvează Dinamo, formaţie aflată pe penultimul loc al clasamentului, de la retrogradare, potrivit Digi Sport. Prin decizia de astăzi, echipele de pe locurile 12 şi 13 (adică 6 şi 7 în play-out) scapă de retrogradare, iar ultima clasată, Chindia, va disputa barajul de menţinere / promovare în Liga 1 cu Mioveni, pe 9 şi 12 august.

Dinamo a încheiat sezonul cu cinci meciuri mai puțin

Ca urmare a deciziei Comitetului de Urgenţă din 3 august, echipa FC Dinamo nu mai avea timp să dispute cele cinci partide restante şi încheia sezonul pe 7, poziţie retrogradabilă în Liga a II-a. Cele 5 meciuri restante ale formaţiei conduse de Gheorghe Mulţescu sunt: Dinamo – Chindia (etapa a 3-a), FC Hermannstadt – Dinamo (etapa a 4-a), Chindia – Dinamo (etapa a 10-a), Dinamo – FC Hermannstadt (etapa a 11-a) şi Sepsi OSK – Dinamo (etapa a 12-a).
Din cauza numărului mare de jucători infectaţi cu noul coronavirus şi a regulamentului de izolare impus de autorităţi în astfel de cazuri, echipa Dinamo nu a putut juca, ea ocupând poziţia a 7-a, penultima, cu 25 de puncte după ultima etapă a play-out-ului Ligii I disputată miercuri.

Clasamentul Ligii 1 a fost îngheţat

Clasamentul Ligii 1 a fost îngheţat conform ierarhiei din acest moment, fără niciun alt calcul diferit de puncte pe care le-au adunat în meciurile disputate până în acest moment. S-au vehiculat variantele de puncte per meci în play-out, respectiv play-off.

author avatar
Andreea Vlad
326 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu Burleanu a salvat-o..ci un telefon de la MAI…!!!… rușine… să vedem la anul cum plua mea o va mai salva??… facem campionatul din 18 echipe???… apropo dacă era o altă echipă în situația lui Dinamo, să ziceți FCSB, Craiova, CFR, Astra…se proceda la fel.???..la o țară de Arahat,un campionat idem…

  2. Nenea Gigi a lasat Fotbal Club Sportiv si fotbalul sa se relaxeze cu vacile. Dupa ce a fost filmat ca mana oile cu toiagul prin coclaurii Bucurestlori, de data asta pastorul le mana din Bentley sa nu mai fie vazut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger