AcasăSPORTBurleanu a salvat-o pe Dinamo! Câte echipe va avea Liga 1. FRF...

Burleanu a salvat-o pe Dinamo! Câte echipe va avea Liga 1. FRF a decis!

Dinamo scapă de retrogadare! Echipa din Ștefan cel Mare va rămâne în Liga 1, după decizia Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal de a majora numărul echipelor. 

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis, joi, după consultarea online a membrilor Comitetului Executiv, majorarea numărului echipelor din Liga I de la 14 la 16 începând cu sezonul 2020-2021.

Această hotărâre salvează Dinamo, formaţie aflată pe penultimul loc al clasamentului, de la retrogradare, potrivit Digi Sport. Prin decizia de astăzi, echipele de pe locurile 12 şi 13 (adică 6 şi 7 în play-out) scapă de retrogradare, iar ultima clasată, Chindia, va disputa barajul de menţinere / promovare în Liga 1 cu Mioveni, pe 9 şi 12 august.

Dinamo a încheiat sezonul cu cinci meciuri mai puțin

Ca urmare a deciziei Comitetului de Urgenţă din 3 august, echipa FC Dinamo nu mai avea timp să dispute cele cinci partide restante şi încheia sezonul pe 7, poziţie retrogradabilă în Liga a II-a. Cele 5 meciuri restante ale formaţiei conduse de Gheorghe Mulţescu sunt: Dinamo – Chindia (etapa a 3-a), FC Hermannstadt – Dinamo (etapa a 4-a), Chindia – Dinamo (etapa a 10-a), Dinamo – FC Hermannstadt (etapa a 11-a) şi Sepsi OSK – Dinamo (etapa a 12-a).
Din cauza numărului mare de jucători infectaţi cu noul coronavirus şi a regulamentului de izolare impus de autorităţi în astfel de cazuri, echipa Dinamo nu a putut juca, ea ocupând poziţia a 7-a, penultima, cu 25 de puncte după ultima etapă a play-out-ului Ligii I disputată miercuri.

Clasamentul Ligii 1 a fost îngheţat

Clasamentul Ligii 1 a fost îngheţat conform ierarhiei din acest moment, fără niciun alt calcul diferit de puncte pe care le-au adunat în meciurile disputate până în acest moment. S-au vehiculat variantele de puncte per meci în play-out, respectiv play-off.

author avatar
Andreea Vlad
323 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu Burleanu a salvat-o..ci un telefon de la MAI…!!!… rușine… să vedem la anul cum plua mea o va mai salva??… facem campionatul din 18 echipe???… apropo dacă era o altă echipă în situația lui Dinamo, să ziceți FCSB, Craiova, CFR, Astra…se proceda la fel.???..la o țară de Arahat,un campionat idem…

  2. Nenea Gigi a lasat Fotbal Club Sportiv si fotbalul sa se relaxeze cu vacile. Dupa ce a fost filmat ca mana oile cu toiagul prin coclaurii Bucurestlori, de data asta pastorul le mana din Bentley sa nu mai fie vazut.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri