AcasăSPORTBurca face pe psihologul cu rapidistii

Burca face pe psihologul cu rapidistii

Burca si Deac se antreneaza in sala de la ProRapid

Fotbalistul in varsta de 31 de ani este absolvent al Facultatii de Psihologie, pe care a terminat-o in 2010, pe cand evolua la Poli Timisoara.

Burca si Deac se antreneaza in sala de la ProRapid

Rapidistul Ovidiu Burca este tipul de jucator care da de pamant cu prejudecatile legate de acesti sportivi: are licenta in psihologie, vorbeste fluent trei limbi straine si poate tine prelegeri despre cultura asiatica, aprofundata in perioada cand apara culorile cluburilor nipone Jef United si Ventforet Kofu.

Aspirantul Burca invata meserie de la profesorul Lucescu

Acum, aproape de finalul carierei, olteanul isi planifica viitorul in antrenorat. In 2010 si-a luat licenta in psihologie, o disciplina pe care o considera indispensabila meseriei pe care isi doreste sa o practice. Practica o face, deocamdata, pe coechipierii de echipa, carora incearca sa le ofere cele mai bune sfaturi la problemele cu care se confrunta. Si tehnicianul Razvan Lucescu il considera o piesa importanta in angrenajul sau, nu de putine ori fostul selectioner purtand discutii individuale cu Ovidiu Burca.

A fost inscris si la Relatii Publice

Atras de tainele psihologiei (fosti colegi de echipa afirma ca Burca obisnuia sa citeasca in cantonamente carti de specialitate), rapidistul a abandonat cursurile la doua facultati pentru a se dedica 100% studiului acestei stiinte. Fotbalistul se felicita pentru ca a renuntat la ANEFS si Relatii Publice si considera ca aceste facultati nu l-ar fi ajutat cu nimic in cariera de antrenor.

Da examen pentru licenta B UEFA

La Rapid, Ovidiu Burca ia notite de la Razvan Lucescu, pe care il considera un excelent model pentru viitorii tehnicieni din Romania. In cateva randuri, coechipierii il surprind pe Burca luand notite de la Lucescu jr., „nu-i scapa nicio informatie fie ea cat de mica”. Firesc, fundasul central urmeaza si cursurile Scolii Federale de Antrenori, condusa de Mircea Radulescu, si ii are colegi de grupa pe Marian Aliuta, Giani Kirita si Florentin Petre. In 2012 spera sa obtina licenta B UEFA.

Matematicienii Badea si Pustai

Alti doi tehnicieni din Liga 1 sunt absolventii unor facultati de prestigiu: Cristi Pustai si Ionut Badea au terminat amandoi matematica, antrenorul echipei Gaz Metan profesand ani buni la un liceu din Medias.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger