AcasăSPORTBudescu i-a aratat selectionerului Iordanescu de ce i se spune „Taranul”: Ce...

Budescu i-a aratat selectionerului Iordanescu de ce i se spune „Taranul”: Ce vrei, ba, de la mine?

Iordanescu si Budescu se tolereaza reciproc pentru binele echipei nationale

Fortat de evolutia jucatorului si presat de mass-media, Anghel Iordanescu l-a convocat pe Constantin Budescu pentru „dubla” cu Ungaria si Grecia, din preliminariile Euro 2016.

Iordanescu si Budescu se tolereaza reciproc pentru binele echipei nationale

Totusi, ieri, in prima conferinta de presa, selectionerul n-a ratat ocazia si l-a „intepat” pe golgheterul Astrei. Rugat sa comenteze subiectul „Budescu”, generalul Iordanescu a facut publica o mica parte din dialogul purtat cu ceva timp in urma cu vedeta de la Giurgiu: „Eu l-am sunat pe Budescu de ziua lui si el m-a luat acid la telefon, fiindca nu stia cine sunt. «Ce vrei, ba, de la mine?». I-am urat la multi ani si i-am zis sa se apuce de fotbal”. Dezvaluirile lui Iordanescu au continuat cu redarea unui sfat pe care i l-a transmis fostului portar Dani Coman, ajuns acum conducator la Astra: „Apreciez talentul lui Budescu, dar nu ii inteleg atitudinea. Cu ceva timp in urma, am avut o discutie cu Dani Coman. I-am semnalat ca am fost nemultumit cu evolutia lui Budescu in cantonamentul de pregatire. In urma discutiei, Coman mi-a promis ca il va schimba, ca poate sa-l convinga sa fie un alt fel de jucator, sa aiba o alta atitudine. Ii multumesc pe aceasta cale. Budescu trebuie sa dea fotbalului pe masura talentului mare pe care-l are!”. La randul sau, cel mai in forma atacant roman al momentului a driblat atacul selectionerului echipei nationale, afirmand ca „s-a facut prea mare tam-tam pe marginea acestui subiect. N-a fost niciun fel de presiune. Oricum, e bine ca am ajuns la lot si sper sa obtinem rezultatele pe care ni le dorim. Eu incerc sa ma schimb cat pot mai mult si sa joc din ce in ce mai bine”.

„Tata Puiu” ataca Steaua

Anghel Iordanescu nu este multumit nici de evolutia Stelei in cupele europene. Echipa sa de suflet a ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor si a fost eliminata si din Liga Europa. Pentru selectionerul „nationalei”, contraperformanta inregistrata de trupa lui Mirel Radoi se traduce printr-un esec care afecteaza inclusiv prima reprezentativa: „Regret ca Steaua si Astra au fost eliminate, ele sunt echipe importante in tara. Intreg fotbalul romanesc avea nevoie de aceasta calificare”. „Din lotul de 25 de fotbalisti de la meciul cu Irlanda de Nord, la un moment dat erau 9 care nu aveau contracte. Este greu sa accepti ca o echipa nationala are in componenta jucatori fara angajament. Multi jucatori stau pe banca de rezerve la echipe mici din strainatate. Iar in Liga 1, rar vedem fotbalisti buni si meciuri bune. Jucatorii din Romania nu demonstreaza ca merita sa vina la echipa nationala”, a incheiat Iordanescu.

Neamtul Bernd Storck a anuntat lotul maghiar

Noul selectioner al Ungariei, neamtul Bernd Storck (foto), a convocat 25 de jucatori pentru meciurile cu Romania si Irlanda de Nord. Dintre acestia, 11 provin din campionatul intern, iar 14 sunt „stranieri”. Storck a apelat la trei debutanti: Botka (de la Honved Budapesta), Adam Bodi (Debrecen) si Adam Nagy (Ferencvaros). Din lot face parte si sarbul naturalizat Bosnjak, care are doar o selectie, dar nu lipsesc nici „vedetele” Balazs Dzsudzsak, Gabor Kiraly si Adam Szalai.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger