AcasăSPORTBucurestiul, gazda Europeanului din 2020!

Bucurestiul, gazda Europeanului din 2020!

"National Arena" este printre cele mai apreciate stadioane din Europa

Presedintele FRF, Mircea Sandu, spune ca a trimis o scrisoare de intentie la UEFA pentru inscrierea capitalei Romaniei pe lista celor 13 orase care vor gazdui meciuri editiei jubiliare ale Campionatului European din 2020.

Sandu vrea sa lase ceva dupa el la FRF dupa ce se va retrage din functie in 2014

Michel Platini doreste ca la 60 de ani de la prima editie a Campionatului European de fotbal, competitia sa fie organizata simultan de 13 orase de pe continent. Seful UEFA lansase aceasta idee in luna iunie, iar acum deja se fac inscrierile. Mircea Sandu n-a stat pe ganduri si a trimis la Nyon candidatura Bucurestiului. „Am discutat cu primarul general Sorin Oprescu si l-am anuntat ca m-am adresat UEFA pentru ca Bucurestiul, alaturi de 12 orase, sa gazduiasca meciuri din cadrul Campionatului European din 2020. Am trimis scrisoarea, dar asta inseamna ca vom avea un caiet de sarcini, unde politicul va fi implicat. Pana in 2014 sau 2015, trebuie sa ne luam un angajament fata de organizatori.”, spune seful de la „Casa Fotbalului”, cel care in 2014 se va retrage din functia de presedinte al FRF.

Ultimul trofeu european a fost castigat de Spania

Euro 2020 va fi a doua editie, dupa cea din 2016, in care vor participa 24 de echipe. Englezii, care considera ca au fost marginalizatsi in tentativa lor de a gazdui Europeanul din 2018, au facut o cerere preferentiala, dorind semifinalele si finala. Candidaturile pot fi depuse pana in septembrie 2013, iar rezultatul va fi anuntat dupa alte opt luni, timp in care vor fi analizate minutios toate dosarele.

"National Arena" este printre cele mai apreciate stadioane din Europa

Orasele (stadioanele) cu cele mai mari sanse de a fi luate in calcul pentru meciurile din grupe sunt: Lisabona (Estadio da Luz), Sevilla (Estadio de La Cartuja), Stockholm (Friends Arena), Copenhaga (Parken Stadion), Hamburg (Veltins Arena), Koln (Rheinenergie Stadion), Amsterdam (Amsterdam Arena), Bruxelles (King Badouin Stadium), Glasgow (Hampden Park), Dublin (Aviva Stadium), Bucuresti (National Arena), Sofia (Arena of the Roses – in proiect). Pentru 16-imile competitiei, sunt vizate urmatoarele arene: Cardiff (Millenium Stadium), Manchester (Old Trafford), Munchen (Allianz Arena), Madrid (Santiago Bernabeu), Roma (Stadio Olimpico), Atena (Olympic Stadium), Moscova (Luzhniki) si Istanbul (Attaturk Stadium). Pentru sferturi, vor candida Dortmund (Iduna Park), Paris (Stade de France), Milano (San Siro) si Barcelona (Camp Nou).

author avatar
Sebastian Stan
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger