Brutus de Tunisia

Dupa cum stie toata lumea, nationala noastra de handbal feminin a plecat la capatul lumii (tocmai in patria cafelei) sa lupte pentru un loc onorabil in ierarhia jocului cu gagalicea.

In primul meci disputat in tara lui Pele, la Sao Paulo, fetele noastre au dat piept cu sturlubaticele tunisience, niste jucatoare care altadata nu reuseau decat cel mult sa ne tina baza pe la linia de noua metri, dovedind respect in final si cedand la diferente astronomice. De data asta, cele care odinioara luau goluri cu nemiluita si lectii de la alde Aurelia Bradeanu s-au facut ale naibii, cautand sa le bage decedatul in cantonament handbalistelor noastre. Asa s-a facut ca prin minutul 44 al partidei, tabela arata 22 la 19 pentru africance! Norocul nostru a fost adus totusi cu targa de Chintoan si Nechita care au rasturnat caruta in ceasul al doisprezecelea, schimband becurile tabelei, scorul devenind 24-22 pentru romance. Pana la urma, echipa lui Radu Voina a castigat cu 30 la 28, readucand speranta in sufletele frumoaselor noastre, care pufnisera in plans. Am trait si noi, cei din tara, aceeasi emotie, dorindu-le victoria, dar furam cam putini, vorba olteanului, fiindca televizia Dolce Sport, care a transmis meciul, nu este receptionata de prea multi romanasi! Adica numai ai de au ligheanul pus pe casa de Romtelecom au dreptul sa vada ispravile handbalistelor noastre!? E drept ca romanul, obisnuit cu piedicile si frustrarile, se orienteaza, altfel in casa vecinului meu Parpalache n-ar fi fost lume ca la manifestatia de 23 August! Din pacate pentru cei de la Dolce Sport, ghinionul, sau neatentia, le-a iesit in fata in sala jocului, Ginasio do Ibirapuera, unde o echipa rapida de suti brazilieni l-a lasat vitreg pe detinatorul de inventar al camerei digitale. Deh! Si sa mai spuna frantujii despre noi ca suntem hoti! Se pare ca Sao Paulo colcaie de manglitori. Spunem asta fiindca, in afara camerei digitale, a cablurilor si bateriilor, subtilizatorii l-au vaduvit de laptop si pe reprezentantul Federatiei Internationale de Handbal. Bravo, nenisorilor, ne-ati dat clasa! Cat despre intamplarea din partida de handbal, se poate spune ca era gata-gata ca africancele sa ne implante pe neasteptate un pumnal in coaste si sa devina pentru noi un fel de Brutus de Tunisia! Urmeaza celelalte meciuri. Speram si noi, precum spanul de barba, ca echipa lui Radu Voina va face o figura frumoasa.

Altfel, o luam pe ulita noroioasa batuta de fotbalistii nostri care, saptamana trecuta, jucand in cupele europene, au cam facut-o de oaie! Mai putin Vasluiul, care a reusit sa-i tina in frau pe neastamparatii broscari de la Lazio. Ailalti, dupa cum se stie, Steaua si Rapidul, s-au inecat ca… tuciuriul la mal, pierzand intalnirile si facand cu mana, in semn de adio, fotbalului de inalta performanta.

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger