AcasăSPORTBronz pentru Romania, in ultima zi a Olimpiadei de la Rio

Bronz pentru Romania, in ultima zi a Olimpiadei de la Rio

La doar cateva luni de cand a primit cetatenia romana, tanarul sportiv a adus un cadou frumos compatriotilor. O medalie de bronz valoroasa cat un loc intai, in finala de lupte libere 97 de kilograme, avand in vedere ca e prima obtinuta la o editie a JO de vara, dupa aproape un sfert de secol.

Gratie medaliei obtinute de Albert (31 de ani) chiar in ultima zi a Olimpiadei de la Rio, palmaresul Romaniei la cea de-a 31 -a editie a Olimpiadei de vara a crescut la 5 medalii – cate una de aur si argint si trei de bronz. Sportivul roman de origine rusa l-a invins categoric pe georgianul Elizabar Odikadze, cu 10-0, adjudecandu-si locul 3 la finele competitiei.

Dupa cum era de asteptat, Saritov a fost fericit de rezultat, desi marturiseste ca si-ar fi dorit sa aduca acasa cea mai pretioasa medalie. In acest sens, Albert a ales sa isi asume un angajament in fata romanilor. „Cu un ochi rad ca am adus o medalie Romaniei dupa 24 de ani, dar cu altul plang ca nu am adus aurul. Dar fac o promisiune, ca nu ma voi lasa de lupte pana la Tokyo si ca atunci voi lua medalia de aur. Le promit romanilor ca voi mai aduce multe medalii pentru ei”, a marturisit Saritov, citat pe pagina de Facebook a Federatiei Romane de Lupte.

Albert Saritov e primul sportiv naturalizat care castiga o medalie olimpica pentru Romania. Ar mai fi de precizat si faptul ca, la finele meciului, tanarul a luat steagul tricolor si a facut turul saltelei avand drapelul deasupra capului, dupa cum se poate vedea din imaginea atasata.

sursa foto: Facebook/frlupte

author avatar
Cristina Stefan
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger