AcasăSPORTBritanicii au mobilizat la Londra mai multi soldati decat in Afganistan!

Britanicii au mobilizat la Londra mai multi soldati decat in Afganistan!

Soldatii au misiunea sa asigure paza sportivilor la Olimpiada

Antrenati pentru luptele de gherila cu talibanii afgani, soldatii Armatei Regale Britanice sunt pregatiti sa faca fata posibilelor amenintari teroriste venite pe durata competitiei.

Soldatii au misiunea sa asigure paza sportivilor la Olimpiada

Olimpiada de la Londra va fi cea mai sigura din istorie, garanteaza organizatorii. S-au cheltuit 710 milioane de euro doar pentru securitatea competitiei si a competitorilor, o suma incomparabila cu ce s-a intamplat la precedentele editii.

Controalele corporale vor fi la tot pasul in Londra

Primii sportivi sositi in capitala Angliei au ramas socati de importanta pe care gazdele o acorda pazei si protectiei. Trei filtre numai pe Aeroportul Heathrow, iar deasupra Tamisei elicoptere care scaneaza tot ce misca pe strazile orasului.

Intrarea in satul olimpic se face doar dupa un amanuntit control corporal, precum si o verificare in detaliu a bagajelor. Publicatia „The Guardian” noteaza ca Guvernul condus de premierul David Cameron a mobilizat 17.000 de soldati pentru acest eveniment, „mai multi decat am trimis in Afganistan, sa lupte cu talibanii”.

Sediul centrului de control al Securitatii la JO

In total, numarul fortelor de securitate se ridica la 40.000. Temerile organizatorilor sunt legate de posibilele atentate teroriste comise de Al Qaida, mai ales ca in Londra exista una dintre cele mai mari comunitati musulmane din Europa. Ingrijoratoare este si amenintarea continua reprezentata de IRA (Armata Republicana Irlandeza).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger