AcasăSPORTBrazilia - Romania 1-0. L-am retras pe Ronaldo (VIDEO)

Brazilia – Romania 1-0. L-am retras pe Ronaldo (VIDEO)

Nationala Romaniei a pierdut, cu 0-1, amicalul cu Brazilia disputat miercuri dimineata la Sao Paolo. Jocul a insemnat nu doar un meci important pentru palmaresul tricolorilor, ci si retragerea din activitate a atacantului Ronaldo.

Cu un singur stranier în formula de start, Romania a fost un sparring-partner util pentru nationala Braziliei in meciul de retragere al lui Ronaldo. Sud-americanii, care se pregatesc pentru Copa America, au controlat cu autoritate jocul de la Sao Paolo, mai ales in prima repriza, cand si-au creat numeroase ocazii de a marca.

Balul a fost deschis de fundasul Lucio (5) al carui vole a fost boxat de Tatarusanu. Neymar (11) a sutat putin pe langa poarta stelistului, iar Fred si Robinho au ratat si ei de putin tinta in minutul 21. Gazdele nu au mai gresit in minutul 23, cand Maicon a centrat de pe dreapta, Rapa a sarit pe sub balon, Neymar a preluat, l-a evitat elegant pe Tatarusanu si i-a trimis in faţa portii lui Fred, care a indeplinit o simpla formalitate.

Dupa doua minute a venit si singura ocazie a echipei noastre, Gabi Muresan zguduind transversala portii aparate de Victor cu un sut-bomba din lovitura libera de la 35 de metri. In ultimul sfert de ora al primei reprize si-a facut aparitia pe teren si sarbatoriul serii, Ronaldo. Desi a implinit de curand 100 de kilograme, atacantul de 34 de ani s-a demarcat de cateva ori ca in vremurile bune si a ratat trei ocazii de a marca, de fiecare data opunandu-se Tatarusanu.

[youtube]qF4lrRcHcGE[/youtube]

De altfel, portarul Romaniei a fost luat in colimator de adversari la finalul partidei, Neymar si ceilalti reprosandu-i lui Tatarusanu ca nu l-a lasat pe Ronaldo sa marcheze macar un gol. Starul brazilian a parasit terenul la pauză, nu inainte de a le multumi celor prezenti in tribune. In partea a doua a jocului, ritmul a avut de suferit din cauza numeroaselor schimbari. Chiar si asa, Torje a ratat o mare ocazie de a egala in minutul 87, sutul dinamovistului fiind scos in extremis de Victor.

Dupa regalul de la Sao Paolo, Ronaldo s-a declarat multumit de meciul sau de retragere. “Le multumesc celor care au fost alaturi de mine in cariera, pentru ca m-au acceptat asa cum am fost. Nu pot decat sa multumesc din adancul inimii intregului popor brazilian pentru toata dragostea pe care mi-a oferit-o”, a spus atacantul brazilian.

 

AMICAL. BRAZILIA – ROMANIA 1-0. A marcat: Fred 23.

Brazilia: Victor – Maicon, Lucio (Luizao ’71), David Luis, Andre Santos – Elias, Sandro (Lucas ’60), Fred (Ronaldo ’30, Nilmar ’45) – Robinho (Lucas da Silva ’66), Neymar (Thiago Neves ’77), Fabio. Antrenor: Mano Menezes.

Romania: Tatarusanu (Pantilimon ’67) – Rapa, Papp, Gardos, Latovlevici – Torje, Bourceanu (Giurgiu ’66), Muresan (Alexa ’80), Sanmartean (Alexe ’53) – Surdu (Tanase ’45), Marica (Zicu ’73). Antrenor: Stefan Iovan

author avatar
Cristi Ionita
2.191 afisari

2 COMENTARII

  1. Parca nici aqm nu mi vine sa cred ca s-a retras.. iar meciul de retragere a fost chiar impotriva Romaniei .. unde are atat de multi fani .. asta e .. the game is over .. Cel mai bun atacant pe care l-am vazut vreodata .. .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger