AcasăSPORTBrazilia baga frica in Vettel

Brazilia baga frica in Vettel

Vettel (stanga) este favorit in fata lui Alonso

Editia din acest an a Mondialului de F1 se dovedeste a fi una plina de suspans, Sebastian Vettel si Fernando Alonso urmand sa se bata duminica, in Brazilia, pentru titlul de campion al lumii.

Aici se va decide campionul mondial din 2012

Iesit din zona de influenta asiatica unde a obtinut patru victorii la rand (Singapore, Japonia, Coreea de Sud si India), Sebastian Vettel, de la Red Bull Racing, campionul mondial en-titre, a inceput sa dea rateuri.

Vettel (stanga) este favorit in fata lui Alonso

Dupa locul 3 de la Abu Dhabi, de acum trei saptamani, neamtul a bifat un loc 2 in SUA, duminica seara, intr-o cursa dominata de britanicul Lewis Hamilton, dar si-a marit la 13 puncte avansul fata de Fernando Alonso (273-260), pilotul celor de la Ferrari prinzand cu mari emotii ultima treapta a podiumului in Texas.

In aceste conditii, Vettel mai are nevoie doar de un loc 4 la Sao Paolo, pentru a-si trece in cont al treilea titlu de campion mondial cucerit la rand, dar se teme ca circuitul brazilian ii va pune probleme. De altfel, echipierul celor de la Red Bull a demonstrat ca „Autodromo Jose Carlos Pace” nu este unul dintre circuitele sale favorite. Din 2007, de cand a debutat in Formula 1, Vettel a prins doar de doua ori, din cinci curse, podiumul in Brazilia. In schimb, Alonso a sustinut deja 10 curse pe circuitul din Sao Paolo, iar in 60% din cazuri si-a trecut in palmares un loc pe podium. Totusi, de aceasta data, ibericul nu trebuie sa se multumeasca doar cu un loc intre primii trei clasati ci sa forteze obtinerea victoriei si sa spere ca Vettel nu termina cursa in primii patru piloti. In cazul, destul de probabil, in care cei doi incheie sezonul la egalitate de puncte, campionul mondial en-titre este favorizat de regulament, departajarea urmand a se face la numarul de victorii obtinute, iar Vettel conduce in acest moment cu 5-3.

author avatar
Cristi Ionita
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger