AcasăSPORTBrazilia a aratat ca tot "joga bonito" ramane la putere: Adio, tiki-taka!

Brazilia a aratat ca tot „joga bonito” ramane la putere: Adio, tiki-taka!

Brazilia da ora exacta in fotbalul mondial

Finala Cupei Confederatiilor a adus Braziliei cel de-al patrulea succes in aceasta competitiei, insa mai importanta decat aceasta performanta este imaginea unei echipe nationale a Spaniei pusa la colt de „Seleçao”.

Brazilia da ora exacta in fotbalul mondial

„Da, se poate!”, este raspunsul la intrebarea daca Spania poate fi nu invinsa, ci demolata. A aratat-o Brazilia, duminica noapte, pe „Maracana” din Rio de Janeiro. Scorul final – 3-0 – reflecta perfect realitatea din teren: de o parte, o reprezentativa gazda decisa sa arate planetei ca „joga-bonito” bate oricand „tiki-taka”, de cealalta parte, o campioana a lumii blazata dupa atatea succese. „La fel ca Barcelona”, au concluzionat si jurnalistii catalani, facand o paralela intre prestatia Spaniei si suprasaturatia de victorii a Barcelonei, senzatie evidenta in sezonul trecut.

In fata a peste 70.000 de spectatori, sud-americanii au punctat prin Fred (‘2, ’47) si Neymar (’44). Spania a ratat un penalty (Sergio Ramos) si a terminat meciul in 10 jucatori, Pique fiind eliminat in minutul 68.

De remarcat ca finala Cupei Confederatiilor a fost la un pas sa nu se mai dispute din cauza ciocnirilor violente dintre politisti si manifestanti, izbucnite in apropiere de stadionul „Maracana” cu o jumatate de ora inainte de startul partidei. Un grup de protestatari a incercat de mai multe ori sa forteze ultimul baraj al fortelor de ordine, instalat la numai 500 de metri de stadion, aruncand cu pietre in politisti.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger