AcasăSPORTBrandul „Hagi” face mai mult decât FCSB și Rapid la un loc

Brandul „Hagi” face mai mult decât FCSB și Rapid la un loc

Echipele din Superligă și-au prezentat situația fincnciară pe 2023. Farul Constanța, campioana en-titre a României, a avut un profit de 1,55 milioane de euro sezonul trecut. Dar detaliul care a atras atenția este suma pe care echipa „Regelui” a încasat-o de la sponsori.

Nu au o masă uriașă de fani, iar stadionul de la Ovidiu este unul mic, de doar 4500 de locuri, astfel că Farul nu poate atrage prea mulți bani din bilete. Cu toate astea, suma pe care au încasat-o de la sponsori este enormă, comparativ cu celelalte echipe ale Ligii 1.

FCSB și Rapid, de pildă, au cu mult mai mulți fani față de constănțeni. Cu toate acestea, sumele din contractele lor cu sponsorii sunt mărunțiș față de înțelegerile pe care le-a încheiat Farul.

Echipa lui Gigi Becali a încasat 2,54 milioane de euro din sponsorizări și publicitate, în anul 2023, după cum se arată în documentele făcute publice de conducerea clubului.

Rapidul stă puțin mai bine. Giuleștenii au încasat 3,33 milioane de euro din publicitate.

După un calcul simplu, totalul încasărilor celor două echipe (Rapid și FCSB) este de 5,87 milioane de euro. Asta înseamnă doar cu 200.000 de euro mai mult decât suma strânsă de Farul Constanța, ceea ce denotă un real dezechilibru.

Echipa lui Hagi a înregistrat o creștere de peste 2 milioane de euro a veniturilor obținute din sponsorizări, în 2023, față de 2022. Este limpede că acest câștig se datorează titlului de campioană pe care Farul l-a obținut la finalul sezonului 2021-2022.

După această reușită uriașă, Superbet a devenit sponsorul principal al clubului, cu un contract pe baza căruia “marinarii” încasează un million de euro pe an, doar de la compania de pariuri.

author avatar
Mihail Ioan
479 afisari

3 COMENTARII

  1. Esti dus cu capul tov ziarist! Rapidul are investitii de 10 000 000 euro in bazele de pregatire si alte 5 milioane in jucatori ! Doar daca-l vinde pe Rrahmani incaseaza 7-8 milioane si trece pe plus !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger