AcasăSPORTBrandan: „Ma simt dat afara din Romania”

Brandan: „Ma simt dat afara din Romania”

Pablo Brandan este in pericol sa fie „expulzat” din Liga 1

Mai catolici decat Papa, onor conducatorii fotbalului romanesc au decis sa ingradeasca jucatorilor straini dreptul la munca printr-o serie de masuri menite, nu-i asa?, sa ridice nivelul competitiei interne.

Pablo Brandan este in pericol sa fie „expulzat” din Liga 1

La propunerea LPF, Comitetul Executiv al Federatiei a hotarat ca, incepand cu sezonul 2015/ 2016, cluburile din Liga 1 vor putea legitima cel mult trei fotbalisti extracomunitari (din afara U.E.). Dar, atentie, si aici este o conditie: strainii vor avea drept de joc in Romania numai daca au minimum trei meciuri disputate la echipa nationala, si acestea obligatoriu pe ultimele 12 luni!
Primul fotbalist extracomunitar care a luat atitudine impotriva acestei legi aberante (nici macar in Premier League nu sunt asemenea piedici puse in calea transferurilor de jucatori!) este Pablo Brandan. Argentinianul echipei CS „U” Craiova se declara socat de ce traieste in Romania si afirma ca, din punctul sau de vedere, Liga si Federatia nu fac altceva decat sa-i ingradeasca dreptul la munca: „Sunt la curent cu aceasta masura. Ma simt putin asa, nu stiu… Ma simt suparat cateodata, pentru ca… nu stiu. Mi se pare o solutie frumoasa pentru jucatorii din echipa, o solutie pentru toate echipele care au probleme, dar cu straini… Eu ce am facut? Ma gandesc ce sa fac, iau in calcul si varianta cetateniei; daca raman la Craiova, trebuie sa fac ceva! Dar ma simt ca dat afara din tara. Nu stiu, sunt foarte multe probleme in fotbalul romanesc cu care nu-s de acord; fotbalistii de la Brasov care au fost dati afara, desi au si ei familii, jucatori in insolventa care nu au luat banii de nu stiu cat timp… Astea sunt problemele adevarate, nu strainii care muncesc in Liga 1!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger