AcasăSPORTBradisteanu: "Starea lui Cristi Borcea este buna!"

Bradisteanu: „Starea lui Cristi Borcea este buna!”

Cristi Borcea

Starea lui Cristian Borcea este buna, nu au aparut complicatii postoperatorii si chiar s-a ridicat la marginea patului, a declarat, marti, medicul Serban Bradisteanu.

Cristi Borcea

Seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul de Urgenta Floreasca, medicul Serban Bradisteanu, a spus ca presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, este bine, a depasit cu bine noaptea si este in continuare sub supraveghere. Cristian Borcea a fost supus, luni, unei interventii chirurgicale de by-pass pe o artera coronara blocata, grefa fiind luata din artera mamara, a precizat medicul Serban Bradisteanu.

Presedintele executiv al FC Dinamo avea o malformatie, probabil congenitala, artera coronara fiind strangulata de o punte musculara, a explicat medicul Serban Bradisteanu, la finalul interventiei chirurgicale. In cadrul interventiei a fost sectionata puntea musculara. De asemenea, a fost recoltata o portiune din artera mamara interna si apoi a fost grefata pe artera bolnava. Artera grefata ocoleste portiunea blocata din artera coronara. Acest nou pasaj va aduce sange bogat in oxigen pentru muschiul cardiac, a explicat doctorul Serban Bradisteanu, cel care l-a operat in august 2011 si pe Cornel Dinu, administratorul delegat al FC Dinamo.

Doctorul Bradisteanu

By-pass-ul coronarian este o interventie de revascularizare folosita pentru a imbunatati fluxul sanguin al inimii la pacientii cu afectiuni severe ale arterelor coronare. Afectiunile arterelor coronare, care aduc sange pentru muschiul cardiac, apar atunci cand acestea sunt blocate din cauza obstructiei cu un material numit placa de aterom ce se formeaza la interiorul vasului de sange sau, in acest caz, de o punte musculara. Daca blocajul este sever, pot aparea dureri toracice (angina), dificultati de respiratie si, in unele cazuri, infarct miocardic.In 20 martie, Tribunalul Bucuresti urmeaza sa anunte sentinta pe care o va da in cazul privind transferurile de judecatori de forbal. Pentru Cristian Borcea, acuzarea a cerut condamnarea cu executare in regim de detentie catre jumatatea maxima a pedepsei, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu, Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999 – 2005. Este vorba despre transferurile jucatorilor Cristian Dulca – realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la FC Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sanmartean – din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004 si Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

author avatar
Ciprian Purice
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger