AcasăSPORTBox: Vladimir Klitschko l-a invins prin knock-out pe Mormeck

Box: Vladimir Klitschko l-a invins prin knock-out pe Mormeck

Boxerul ucrainean Vladimir Klitschko si-a pastra centurile de campion mondial la categoria grea, dupa ce l-a invins, prin knock-out in repriza a patra, pe francezul Jean Marc Mormeck intr-o partida disputata la Dusseldorf (Germania).

Klitschko a dominat fara probleme disputa cu Mormeck, partida parand a fi, mai degraba, una de antrenament pentru super-campionul ucrainean.

Diferenta de inaltime (16 centimetri in favoarea lui Klitschko) si de varsta (boxeurul ucrainean este cu patru ani mai tanar) au contat mult, Mormeck fiind o tinta vie pentru Vladimir Klitschko.

Ucraineanul si-a trimis adversarul la podea in repriza a doua si a incheiat lupta la mijlocul rundei a patra, dupa o serie devastatoare de lovituri.

Mormeck s-a bagat des pe sub garda lui Klitschko, dar automat fiecare actiune se incheia cu un clinci, francezul nereusind sa-i puna probleme campionului. Ba mai mult, ar fi interesant de vazut o statistica in conditiile in care Mormeck aproape ca nu a reusit o lovitura clara.

A fost a 57-a victorie obtinuta de Vladimir Klitschko, din cele 60 de meciuri disputate la profesionisti. Ucraineanul a obtinut a 50-a victorie prin knock-out. Mormeck, in schimb, a inregistrat a cincea infrangere in cele 41 de meciuri disputate la profesionisti. Francezul venea dupa aproape un an si jumatate de pauza si trei victorii obtinute la decizie.

author avatar
Cristi Ionita