AcasăSPORTBOX: La 39 de ani, Vladimir Klitschko ramane regele categoriei grea!

BOX: La 39 de ani, Vladimir Klitschko ramane regele categoriei grea!

Jennings nici n-a mirosit centurile lui Klitschko

Vladimir Klitschko ramane cel mai bine cotat boxer din lume, desi a implinit de curand 39 de ani.

Jennings nici n-a mirosit centurile lui Klitschko

Sambata noaptea, pugilistul ucrainean a reusit sa-si apere centurile de campion mondial in versiunile IBF, WBA, WBO si IBO. Klitschko l-a invins, la decizie, pe americanul Bryant Jennings.

Desi s-a disputat la New York, pe terenul lui Jennings, disputa a fost la discretia lui Vladimir Klitschko, deciziile arbitrilor fiind cat se poate de clare (118-109, 116-111, 116-111), mai ales in conditiile in care ucraineanul a si incasat o penalizare de un punct in repriza a zecea, pentru tineri repetate.

A fost a 64-a victorie obtinuta de Klitschko, din 67 de meciuri disputate la profesionisti. Ucraineanul este neinvins din aprilie 2004, cand Lamon Brewster l-a facut knock-out in repriza a cincea.

Pentru Vladimir Klitschko urmatoarea tinta este americanul Deontay Wilder, cel care practic a preluat centura de campion mondial in versiunea WBC, dupa retragerea din box a lui Vitali Klitschko, fratele mai mare al lui Vladimir Klitschko.

De remarcat ca intr-un alt meci disputat weekendul acesta in SUA, Anthony Dirrell a suferit prima infrangere la profesionisti, fiind invins, la decizie, de suedezul Badou Jack, sportiv de origine gambiana. Jack a devenit, astfel, noul campion mondial la categoria supermijlocie, in versiunea WBC.

author avatar
Cristi Ionita
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament. Momentul încăierării dintre deputații Florin Roman şi Dan Vîlceanu – VIDEO

La destul de scurtă vreme după ce s-a aflat despre scandalul din Parlament și despre incidentul violent în care au fost implicați doi foști...

Susținere totală pentru construirea noului Stadion Dinamo: Rareș Hopincă: “Primăria Sectorului 2 se va implica în dezvoltarea infrastructurii pentru sport!”

Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, împreună cu premierul, Marcel Ciolacu, președintele COSR, Mihai Covaliu, președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, și președintele...
proger