AcasăSPORTBOX: Jo Jo Dan e challenger obligatoriu la titlul mondial, dupa o...

BOX: Jo Jo Dan e challenger obligatoriu la titlul mondial, dupa o victorie senzationala

Boxerul roman Ion Ionut Jo Jo Dan a obtinut dreptul de a lupta intr-un meci pentru titlul mondial dupa ce, vineri noaptea, a obtinut o victorie absolut senzationala.

Jo Jo Dan l-a batut la decizie, 2-1, pe canadianul Kevin Bizier, desi a fost condus cu 4-0 la reprize si a fost trimis la podea in runda a saptea.

Dornic sa-si ia revansa, dupa ce a fost invins de Jo Jo Dan si in noiembrie anul trecut, Bizier a inceput mai bine partida de la Quebec si a controlat cu autoritate primele patru reprize.

Abia din runda a cincea boxerul roman a inceput sa puna probleme, insa canadianul a mai avut un moment favorabil, in runda a saptea, cand a reusit chiar sa-l trimita la podea pe Jo Jo Dan.

Ca un adevarat razboinic ce nu mai are nimic de pierdut, Jo Jo Dan a pariat totul pe cartea atacului, in ultimele cinci reprize, iar aceasta decizie i-a adus, in cele din urma, victoria.

Doi dintre arbitrii-judecatori l-au dat invingator pe roman, 114-113 si 115-112, iar unul singur l-a vazut invingator pe Kevin Bizier, 114-113, astfel ca Jo Jo Dan a obtinut victorie la „split decision”, 2-1.

Meciul dintre Jo Jo Dan si Kevin Bizier a fost considerat de specialisti unul dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani. In urma victoriei obtinute, Jo Jo Dan a devenit challenger obligatoriu la centura de campion mondial la categoria semimijlocie, in versiunea IBF, centura detinuta in prezent de britanicul Kell Brook.

In cazul in care Brook nu va fi dispus sa boxeze cu Jo Jo Dan, anul viitor, britanicul va trebui sa-i predea acestuia centura de campion.

Victoria cu Bizier a fost a 34-a obtinuta de Jo Jo Dan in 36 de meciuri disputate la profesionisti. Kell Brook este neinvins in 33 de meciuri disputate la profesionisti. In ultimul meci, pe 16 august, britanicul l-a invins la decizie, 2-0, pe americanul Shawn Porter. In urma victoriei respective Brook a si devenit campion mondial la categoria semimijlocie, in versiunea IBF.

author avatar
Cristi Ionita
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger