AcasăSPORTMagnatul Ecclestone, declarațiile care au stârnit controverse la nivel mondial

Magnatul Ecclestone, declarațiile care au stârnit controverse la nivel mondial

Bernie Ecclestone, fostul proprietar al Formulei 1, a stârnit puternice controverse din cauza unor declarații extrem de dure legate de rasism.

Fostul boss din Formula 1 a spus într-un interviu pentru CNN, printre altele, că „negrii sunt mai rasiști decât albii”. Totul în contextul tragediei afro-americanului George Floyd.

„În multe cazuri, oamenii negri sunt mai rasiști decât oamenii albi”, a afirmat Bernie Ecclestone. Acesta a subliniat însă că nu are dovezi care să-i certifice concluzia, dar că se bazează pe care a văzut, de-a lungul anilor, în întreaga lume.

Magnatul a abordat tema rasismului, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, Lewis Hamilton, multiplu campion la F1, s-a plâns că există prea puțină solidaritate cu persoanele de culoare.

„Sunt surprins că ești preocupat. Sunt foarte nefericit dacă i-ai luat în serios. Nu am crezut niciodată că o vei face. Nu credeam că îl va afecta”, a fost mesajul lui Ecclestone pentru Hamilton

„Unii dintre voi figurează printre cele mai mari vedete şi totuşi rămâneţi tăcuţi în faţa nedreptăţii. Nimeni nu mişcă un deget în industria mea, care este un sport dominat de albi. Eu sunt una dintre puţinele persoane de culoare şi rămân singur”, a scris Lewis Hamilton pe Instagram.

author avatar
Andreea Vlad
789 afisari

3 COMENTARII

  1. are dreptate ,numai cine nu recunoaste adevarul se imbata cu apa chioara ca albii sunt rasisti si negrii mielusei!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger