AcasăSPORTBorcea vrea cartea verde pentru America

Borcea vrea cartea verde pentru America

Cristi Borcea, un investitor cu apucaturi de suporter

Actionarul clubului din Stefan cel Mare incearca sa obtina viza pentru rezidenta permanenta pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Cristi Borcea, un investitor cu apucaturi de suporter

Imediat dupa nunta cu Alina Vidican – fapt consumat in vara anului trecut – Cristi Borcea s-a prezentat impreuna cu proaspata sotie la Ambasada SUA de la Bucuresti. Cei doi au depus un dosar complet, incarcat cu acte necesare obtinerii „cartii verzi”. Este primul pas dintr-un proces care, de obicei, dureaza pana la doi ani. Surse din anturajul omului de afaceri ne-au dezvaluit ca Borcea solicita viza de rezidenta permanenta in calitate de „investitor imigrant”. „National” a prezentat in dese randuri afacerile derulate peste Ocean de actionarul dinamovist, atat el, cat si Alina, dar si mama frumoasei timisorence controland mai multe societati din Miami.

Sarcina Alinei, atuul lui Cristi

Sotii Borcea pot primi viza de rezidenta permanenta abia peste doi ani

Presedintele executiv al FC Dinamo stie ca procesul de acordare a „cartii verzi” poate dura pana la doi ani, insa spera sa obtina viza mult mai repede, pe baza catorva argumente. In primul rand, sotia Alina (insarcinata in luna a 5-a) va naste in luna mai, la Miami, astfel ca George Alexandru, baiatul sotilor Borcea, va beneficia automat de un certificat de nastere american. Calitatea de parinte al unui copil american este un atu important pentru obtinerea rezidentei permanente. Apoi, Cristi Borcea mizeaza si pe faptul ca deruleaza afaceri in SUA si merge pe principiul „investesc sute de mii de dolari si platesc impozit, contribui la buget”. Nu in ultimul rand, corectitudinea afisata de cei doi soti in cazul vizelor turistice poate fi un argument ajutator: Alina si Cristi Borcea n-au intarziat plecarea din America ori de cate ori viza le-a expirat, o data la sase luni (uneori, chiar mai devreme) revenind in Romania pentru reinnoirea vizelor.

A apelat la procedura consulara

Cristi Borcea a mers la Ambasada SUA de la Bucuresti pentru depunerea actelor (se numeste „procedura consulara”), insa dosarul va fi aprobat in America, la Miami, de catre „Serviciul de Imigratii”. Imediat dupa ce Alina va naste, seful lui Dinamo va solicita si in State acordarea vizei pentru rezidenta permanenta, pe baza argumentelor enumerate mai sus.

Doua piedici

1. Are trei copii in Romania (din prima casatorie, cu Mihaela) si poate fi chestionat de americani in legatura cu aceasta situatie. „De ce-i parasesti?”, „Cum ramane cu pensia alimentara” etc sunt doar cateva dintre chestiunile pe care Cristi Borcea trebuie sa le lamureasca in fata suspicioaselor autoritati americane.

2. Trebuie sa prezinte situatia financiara a afacerilor derulate in Romania, iar aici apare marea problema. Borcea este actionar la FC Dinamo, club cu datorii la bugetul statului. Firesc, va fi intrebat „de ce vrei sa pleci, cumva fugi, te ascunzi de autoritati?”. In plus, numele presedintelui din Stefan cel Mare apare in cateva dosare instrumentate de procurori, cum ar fi „Dosarul transferurilor” din fotbalul romanesc.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger