AcasăSPORTBorcea, la externare: "Voi fi mult mai atent cu viata mea!"

Borcea, la externare: „Voi fi mult mai atent cu viata mea!”

Presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, luni, la externarea din Spitalul de Urgenta Floreasca, ca de acum inainte va fi mult mai atent cu viata lui, iar timp de sase luni de zile nu va merge la meciurile de fotbal.

„Ma simt foarte bine, multumesc ca am avut sansa sa fiu operat de medicul Serban Bradisteanu. Puteam sa ma operez oriunde, dar am avut incredere in dansul. Am gasit si o echipa medicala profesionista. Acum voi fi mult mai atent cu viata mea. Recomand conducatorilor, antrenorilor, unde stresul este foarte mare, sa mearga sa-si faca o data pe an un control amanuntut. Practic sufeream de aceeasi boala ca si fotbalistul din Anglia (n.r. – fotbalistul Fabrice Muamba, care a suferit un infarct pe teren la meciul Bolton-Tottenham), am avut sansa sa fiu salvat a doua oara”, a declarat Borcea.

El a mentionat ca va renunta la fotbal sase luni, dar apoi a revenit spunand ca va fi prezent la finala Cupei Romaniei, programata la 23 mai. Medicul Serban Bradisteanu i-a recomandat lui Cristian Borcea „sa stea sase luni in afara eforturilor fizice si psihice si sa se fereasca de lumea fotbalului”. „Este important sa aiba o perioada linistita, adica, de efort, emotii si tratament. Recuperarea va depinde foarte mult de cum respecta aceste indicatii. Va fi o recuperare perfecta sau una cu lipsuri”, a completat Bradisteanu.

Presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost externat luni din Spitalul de Urgenta Floreasca, la o saptamana dupa ce a fost operat pe cord. Cristian Borcea a fost supus, in 12 martie, unei interventii chirurgicale de by-pass pe o artera coronara blocata, fiind operat de medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca din Capitala, cel care l-a operat in august 2011 si pe Cornel Dinu, administratorul delegat al FC Dinamo.

Medicul Serban Bradisteanu declara, joi, ca starea lui Cristian Borcea este buna, face exercitii usoare pe bicicleta, primeste vizite scurte, iar alimentatia lui va fi prioritar bogata in legume, fructe si branzeturi.Seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul de Urgenta Floreasca l-a sfatuit pe Cristian Borcea sa devina lacto-vegetarian si sa uite de emotii la meciurile echipei Dinamo, cel putin jumatate de an de acum incolo.

Cristian Borcea nu a tinut cont de recomandarile medicilor si a urmarit, sambata, meciul Dinamo-Sportul Studentesc, scor 1-3, de la o fereastra a Spitalului de Urgenta Floreasca. Dupa meci, el a transmis catre toti dinamovistii un mesaj prin intermediul site-ului oficial al clubului.

Presedintele executiv al FC Dinamo avea o malformatie, probabil congenitala, artera coronara fiind strangulata de o punte musculara. In 20 martie, Tribunalul Bucuresti urmeaza sa anunte sentinta pe care o va da in cazul privind transferurile de jucatori de fotbal. Pentru Cristian Borcea, acuzarea a cerut condamnarea cu executare in regim de detentie catre jumatatea maxima a pedepsei, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

author avatar
Ciprian Purice
148 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger