AcasăSPORTBOOM: pariurile sportive, o afacere de 100 de miliarde de dolari în...

BOOM: pariurile sportive, o afacere de 100 de miliarde de dolari în SUA!

In America, de unde conducătorii noștri își iau lumină, sectorul pariurilor sportive e în plină expansiune

În România sunt condamnate și parcă se vrea scoaterea lor în afara legii, dar în America, de unde conducătorii noștri își iau lumină, sectorul pariurilor sportive e în plină expansiune.

Dacă SUA reglementează prudent acest domeniu al pariurilor, dorind să-l exploateze la maximum spre a produce miliarde de dolari, românii îl vrea/cere desființat. Se mizează mult pe factorul emoțional – vieți distruse și familii destrămate din pricina pariatului iresponsabil -, dar nu se caută soluții.

În SUA, legalizarea pariurilor sportive s-a răspândit rapid în ultimii ani, de când Curtea Supremă a anulat Legea privind Protecția Profesională și Amatorilor de Sport, cunoscută sub denumirea de PASPA. Practic, din 2018, e legal să pariezi în State, iar americanii au știut să facă bani din asta. Cât a fost în vigoare, PASPA a scos în afara legii pariurile sportive, cu excepția Nevadei și a câtorva alte state. După anularea interdicției, un adevărat boom la nivel național s-a observat, o piață care a crescut de la an la an până a ajuns la un nivel incredibil – 100 de miliarde de dolari.

Anul trecut, Florida a devenit ultimul stat american unde se poate paria legal. Jocurile de noroc pe evenimente sportive sunt acum legale în 38 de state, față de 37 în 2023, în timp ce pariurile sportive online sunt legale în 30 de state, față de 28 în 2023.

Se așteaptă ca statul Carolina de Nord să-și lanseze propriul program de pariere online în cursul acestui an, în timp ce Vermont va începe chiar din luna ianuarie.

Specialiștii spun că 2024 va fi, cu siguranță, un an record în ceea ce privește încasările din pariuri sportive.

Dar, să aruncăm o privire pe cifrele din 2023. În primele 10 luni ale anului trecut, americanii au pariat 91,98 miliarde de dolari pe evenimentele din sport! O creștere de 24,7% față de aceeași perioadă din 2022, potrivit cercetărilor efectuate de American Gaming Association.

Pentru casele de pariuri, au fost venituri de 8,33 miliarde de dolari, o creștere de 50,8% față de aceeași perioadă din 2022.

„Suntem destul de încrezători că suma pariurilor va depăși 100 de miliarde de dolari în 2024, pentru prima dată în istorie”, spune Chris Cylke, vicepreședinte la American Gaming Association. „Continuăm să vedem o creștere an de an. Intrând în 2024, există optimism că trendul va continua în sus și spre dreapta”, a explicat el.

Încă o dată, România arată, din păcate, că este în urma străinilor și nu înțelege că orice problemă trebuie rezolvată, nu ignorată, analizată și soluționată, nicidecum etichetată și …atât și nimic mai mult.

CITEȘTE ȘI

Se adoptă OUG privind „păcănelele”. Ciolacu: „Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere” – VIDEO

author avatar
Mihail Ioan
501 afisari

1 COMENTARIU

  1. Prietene, pariurile sportive sunt una, jocurile de noroc sunt alta. Dacă le interzici să mai aibă aparate de tip slot, îți garantez că nici-o firmă n-ar mai vrea să facă așa zisă „afacere”. Ei de acolo își scot banii, iar bani ăia sunt făcuți le nenorocirea altuia, ai înțeles acuma? P.S. Eu sunt un parior înrăit dar dkar atât.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger