AcasăSPORT"Bombardierul" Viorel Simion e noul numar 3 mondial

„Bombardierul” Viorel Simion e noul numar 3 mondial

Victoria obtinuta impotriva filipinezului Ryan Sermona pe 29 noiembrie, la Craiova, l-a facut pe Viorel Simion sa urce pe locul 3 in topul celor mai buni boxeri de la categoria pana.

Viorel a castigat 7 meciuri prin knock-out la profesionisti

Neinvins in 16 meciuri sustinute la profesionisti, „Bombardierul” Viorel Simion l-a rapus, prin knock-out tehnic in repriza a patra, pe Ryan Sermona, la „Gala Invincibilii 7”. Boxerul roman l-a batut atat de tare pe asiatic incat aproape ca si-a rupt bratul, Simion fiind obligat sa stea aproape o luna cu mana dreapta in ghips. Desi accidentat, Viorel cauta stabileasca programul pentru anul viitor, alaturi de Sorin Florea, managerul sau si boss-ul de la Merkur Gaming. Conform luptatorii.ro, pentru „Bombardier” exista doua variante in acest moment.

Devenit noul numar 3 mondial, Simion l-ar putea provoca la un duel pe panamezul Celestino Caballero, locul 2 mondial, iar invingatorul sa devina challenger la centura mondiala detinuta in acest moment de mexicanul Daniel Ponce De Leon. In varsta de 36 de ani, Celestino Caballero a fost dublu campion mondial la categoria pana, in versiunile WBA si IBF, fiind un sportiv care s-a remarcat mai ales prin alonja sa impunatoare pentru un boxer la categoria pana. O alta varianta ar fi ca Viorel sa se bata pentru o centura de campion europeana, mai ales ca, conform ierarhiilor actuale, romanul este cel mai bun pugilist de pe Batranul Continent la categoria pana.

author avatar
Cristi Ionita
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger