AcasăSPORT"Bombardierul" Simion revine in ring pe 13 iulie, in Marea Britanie

„Bombardierul” Simion revine in ring pe 13 iulie, in Marea Britanie

Boxerul roman Viorel Simion, campionul WBC International la categoria pana, sustine primul meci din acest an pe 13 iulie, la Hull (Marea Britanie).

Initial, Simion ar fi trebuit sa se bata cu panamezul Celestino Caballero, undeva in luna aprilie, dar negocierile au picat din cauza unor neintelegeri intre cele doua parti.

Cu toate acestea, „Bombardierul” Simion va avea o misiune cel putin la fel de dificila in confruntarea cu britanicul Lee Selby din 13 iulie, de la Hull.

Cei doi pugilisti au avut parcursuri aproape perfecte pana acum si sunt cei mai bine cotati boxeri din Europa la categoria pana, astfel ca invingatorul isi va asigura titlul neoficial de „campion al Europei”.

Daca Viorel Simion (32 de ani), pugilistul manageriat de Sorin Florea, boss-ul Merkur Casino, este neinvins in cele 16 confruntari disputate pana acum, Lee Selby (26 de ani) are 15 victorii si o infrangere.

Nascut si crescut in Tara Galilor, Selby a debutat la profesionisti in 2008, cand avea doar 21 de ani. Campion al Commonwealth-ului la categoria pana, Selby se poate lauda cu victorii la Martin Lindsay, Stephen Smith sau Ben Jones, dar are si o infrangere suferita la puncte, in fata lui Samir Mouneimne, in 2009.

Interesant este ca Selby a boxat pana acum doar in Marea Britanie si are deja doua victorii obtinute in 2013, in fata lui Lindsay si a australianului Corey McConnell.

author avatar
Cristi Ionita
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger