AcasăSPORTBOMBĂ la Roland Garros 2021! Jucătoare de tenis arestată după ce a...

BOMBĂ la Roland Garros 2021! Jucătoare de tenis arestată după ce a „trântit” meciul cu româncele Patricia Ţig şi Andreea Mitu

roland garros 2021Jucătoare de tenis arestată după ce a "trântit" meciul cu româncele Patricia Ţig şi Andreea Mitu

Rusoaica Iana Sizikova a fost arestată joi seara la Paris, fiind suspectată că a pierdut în mod intenţionat un meci de dublu feminin, disputat împotriva perechii române Andreea Mitu/Patricia Țig. la ediţia 2020 a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.

Aşadar, ancheta privind partida de dublu dintre Patricia Ţig/Andreea Mitu (România) şi Madison Brengle/Iana Sizikova (SUA/Rusia), disputată anul trecut la Roland Garros, a luat amploare! Sizikova, prezentă și la ediția din 2021 a Grand Slam-ului parizian, a fost arestată joi seară de Poliția franceză.

Ce acuze i se aduc rusoaicei Iana Sizikova?

Sizikova e acuzată de blat, după ce a comis două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care părea ușor de returnat în timpul meciului cu Andreea Mitu și Patricia Țig de anul trecut! Ţig şi Mitu şi-au adjudecat la 0 game-ul respectiv, obţinând apoi şi calificarea în turul secund, scor final 7-6(8), 6-4.

Procurorii susţin că a existat un aranjament la pariuri, după ce s-ar fi pariat sume uriaşe în game-ul al cincilea din actul secund al meciului Mitu/Țig – Sizikova/Brengle. Atunci, Iana Sizikova a comis două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care părea ușor de returnat. Perechea noastră a obţinut break-ul la zero şi a ajuns la conducere, 3-2.

Oficial, Sizikova are 170.000 euro din tenis

Dacă româncele, considerate favorite, au câştigat în mod logic (7-6, 6-4), suspiciunile sunt legate de cel de-al cincilea ghem al celui de-al doilea set. În fapt, câteva zeci de mii de euro s-au mizat, la mai mulţi operatori de pariuri din diferite ţări, pe câştigarea acelui ghem de către jucătoarele române.

Acestea au câştigat la zero, bine ajutate de adversarele lor, aflate la serviciu. Iana Sizikova a comis două duble greşeli şi a pierdut un alt punct în timpul acestui ghem”, scrie Le Parisien.

Iana Sizikova (locul 765 mondial) este prezentă în circuit mai ales la dublu, unde a cucerit singurul său titlu din carieră la Lausanne, în 2019, alături de compatrioata sa Anastasia Potapova. Câştigurile sale din carieră se ridică, potrivit WTA, la aproximativ 170.000 de euro.

author avatar
Andrei Ștefan
606 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger