AcasăSPORTBOMBĂ la Raliul Dakar: preşedintele unui club de fotbal a sărit în...

BOMBĂ la Raliul Dakar: preşedintele unui club de fotbal a sărit în aer!

raliul dakarBOMBĂ la Raliul Dakar: preşedintele unui club de fotbal a sărit în aer!

Raliul Paris – Dakar, care în acest an se desfăşoară în perioadă 1-14 ianuarie, a început cu un posibil atentat terorist. Un pilot de raliu a fost rănit cu un dispozitiv exploziv amplasat chiar sub scaunul său. Ceea ce se presupune să fi fost o bombă artizanală a făcut o gaură în podeaua mașinii.

Explozia a avut loc în apropierea localității Jeddah. Pilotul a fost rănit destul de serios la picior și a fost operat de urgență. Va fi repatriat în Franța, au anunțat organizatorii.

A rămas o gaură în podeaua maşinii

Pilotul a fost rănit grav la picior şi a trebuit să fie operat. Starea sa este în curs de ameliorare.

Maşina sa a fost oprit brutal de o explozie a cărei origine încă este necunoscută. Poliţia saudită s-a deplasat la locul exploziei şi a început o anchetă, neexcluzând nicio pistă, inclusiv un act criminal”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Potrivit L’Equipe, explozia s-a produs în momentul în care Boutron conducea vehiculul de asistenţă al echipei sale către verificările tehnice. A explodat un dispozitiv care se afla sub scaunul său, iar podeaua vehiculului a rămas cu o gaură.

Este cel mai periculos raliu din lume

Raliul Dakar este una dintre cele mai spectaculoase, dar și una dintre cele mai extreme competiții automobilistice din lume. Nu mai puțin de 70% din suprafața totală a probelor speciale este dispusă pe nisip şi dune. Una dintre cele mai dificile probe se va derula pe distanța de 100 de kilometri, exclusiv pe dune, fără nicio pauză.

Raliul Dakar a fost înființat în 1978, inițial sub denumirea Paris-Dakar, și a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 44.

 

 

author avatar
Andrei Ștefan
926 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger