AcasăSPORTBomba la Barcelona! Presedintele Sandro Rosell si-a anuntat demisia

Bomba la Barcelona! Presedintele Sandro Rosell si-a anuntat demisia

Transferul lui Neymar a falimentat-o pe Barcelona

Sandro Rosell, controversatul presedinte al FC Barcelona, a decis sa-si dea demisia din functia pe care o ocupa din 2010.

Transferul lui Neymar a falimentat-o pe Barcelona

Pe 13 iunie 2010, Sandro Rosell a fost ales presedinte cu peste 60% din voturile alegatorilor si l-a inlocuit pe Joan Laporta. Insa, modul controversat in care a condus clubul si dubioasa afacere Neymar i-au fost fatal.

Suspectat de spalare de bani in Brazilia, Sandro Rosell a luat cateva decizii dubioasa la conducerea Barcelonei. A dat cu piciorul unei traditii care a tinut mai mult de 100 de ani, fiind primul presedinte de la FC Barcelona care isi da acceptul ca pe tricoul catalanilor sa apara numele unui sponsor.

Sandro Rosell plateste tribut in primul rand transferului lui Neymar, de la FC Santos. Presedintele de la FC Barcelona a anuntat ca atacantul a costat 57 de milioane de euro, dar investigatiile ulterioare au aratat ca brazilianul i-a costat cel putin 95 de milioane de euro, 40 de milioane de euro intrand doar in contul unei companii detinute de tatal lui Neymar.

Si atacantul are un contract personal extrem de avantajos la Barcelona, incasand 2 milioane de euro de fiecare data cand antrenorul echipei decide sa-l foloseasca pe alt post decat cel de extrema stanga.

Sandro Rosell urmeaza sa anunte oficial ca isi da demisia in timpul sedintei extraordinare a Adunarii Generale a clubului programata pentru joi seara, ora 19.00.

Vicepresedintele Josep Bartomeu va fi presedinte interimar pana in vara, cand vor fi programate alegeri anticipate. Deja se estimeaza ca favorit pentru alegerile din vara este fostul impresar Carles Vilarrubi, nimeni altul decat mana dreapta a lui Sandro Rosell.

Rosell a decis sa demisioneze pentru a atrage asupra lui eventuale sanctiuni, dupa ce s-a zvonit ca FC Barcelona risca o penalizare de 22 de puncte in Primera Division si excluderea din Liga Campionilor.

author avatar
Cristi Ionita
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger