AcasăSPORTBomba in lumea sportului! Semmy Schilt, cel mai tare luptator K1, s-a...

Bomba in lumea sportului! Semmy Schilt, cel mai tare luptator K1, s-a retras

Olandezul Semmy Schilt (40 de ani), multiplul campion mondial K1 si campionul mondial Glory, si-a anuntat, miercuri, retragerea din activitatea competitionala, luptatorul acuzand probleme la inima care nu-i mai permit sa faca sport la nivel ridicat.

Desi nu a impresionat prin talent, Semmy este considerat cel mai tare luptator K1 din istorie, fizicul sau impresionant (2,12 metri inaltime, 132 de kilograme) fiind dublat de munca si determinare, calitati la care olandezul a excelat.

Dupa ce a obtinut centura neagra in Ashihara Karate, la 18 ani, Semmy a dat-o pe MMA (arte martiale mixte), olandezul facandu-si debutul in kick-boxing abia in 2002, cand avea deja 29 de ani.

Palmaresul lui Schilt este unul exceptional, olandezul castigand titluri in toate competitiile in care a activat. Schilt are 43 de victorii si numai 6 infrangeri pe reguli de K1 (dintre care trei la Peter Aerts si una suspecta la Hong Man Choi) si are 26 de victorii si 14 infrangeri suferite in meciuri de MMA.

Schilt se retrage din activitate la aproape sase luni de cand a castigat titlul de campion mondial Glory. Olandezul l-a invins pe Daniel Ghita, prin knock-out in prima repriza, in finala piramidei de 16 luptatori de la Saitama. Schilt nu mai pierduse un meci pe reguli de K1 din decembrie 2010.

Apropiatii lui Schilt sustin ca olandezul a decis sa se retraga si dupa ce Ramon Dekkers, bunul sau prieten, a incetat din viata in februarie anul acesta, in urma unui accident de circulatie.

author avatar
Cristi Ionita
2.301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger