AcasăSPORTBMX-erii romani, sperante de Olimpiada

BMX-erii romani, sperante de Olimpiada

Demian Barnabas si Tibor Bajka, doi dintre membrii Burn Active Sports Team, au facut senzatie weekendul trecut, la „Street Heroes”, cel mai tare festival de BMX din Europa de Est si care a avut loc in Parcul Tineretului din Bucuresti.

Desi in urma cu trei luni, Bajka si Barnabas erau, practic, sparring-parteneri pentru riderii din afara tarii, stagiile de pregatire efectuate in strainatate au dat roade, astfel ca, la Street Heroes, in fata a peste 3.000 de spectatori, cei doi ciclisti romani au incheiat pe locurile 7, respectiv 9 in proba de BMX, care de altfel este si sport olimpic.

Rezultatele sunt considerate mai mult decat meritorii in conditiile in care la startul competitiei s-au prezentat peste 100 de ciclisti, din aproape 30 de tari. Competitia a fost castigata de monegascul Jean Baptiste Peytavit, multiplu campion international, urmat de suedezul Adrian Malmberg si de ungurul Adam Ajkai.

In ciuda faptului ca au ratat podiumul, rezultatele obtinute de Bajka si Barnabas dau sperante oficialilor Burn Active Sports Team ca macar unul dintre cei doi rideri romani va obtine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

author avatar
Cristi Ionita
3.082 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger