AcasăSPORTBlufful şi legile sale

Blufful şi legile sale

(foto: popartuk.com)

Jocul de poker are legile şi regulamentele lui, pe lângă cele scrise sunt şi cele nescrise sau cutumele. O parte importantă a jocului de poker, fie el Texas Hold’em sau oricare variantă, este bluff-ul. Ideea este că trebuie să ştii când îl faci şi cum îl faci.

(foto: popartuk.com)

Ce este blufful

(foto: infoleet.com)

Blufful este jucatul la cacealma, el poate sa-ți aducă foarte mulți bani dacă este făcut cu atenție, dar îți poate pierde toți banii dacă este necugetat. Există jucători care nu bluffează niciodată, și jucători care bluffează prea mult şi mai sunt acei jucători care bluffează atunci când trebuie.

Ce este C-bet-ul

(foto: edge1.pokerlistings.com)

C-bet-ul este un bluff profitabil şi este folosit de majoritatea jucătorilor cu experienţă contra celor începători. Să presupunem că ai în mână AK la un joc de cash, toţi au dat fold până la tine, tu eşti în small blind şi faci un raise de trei ori, big blindul îţi dă call. Flopul vine 6 2 Q, iar cel din big blind este un jucător slab şi pasiv. În cazul ăsta este recomandat să faci c-bet, adică să-ţi continui plusarea, tu fiind cel care a deschis pre-flop, cu speranţa că vei lua potul chiar acolo.

[youtube]4xpR4lOjRlY[/youtube]

Semi-bluffurile

(foto: 4.bp.blogspot.com)

Bluffurile constructive se mai numesc şi semi-bluffuri. Sunt acele cazuri în care chiar dacă nu ai nimic de pe flop, şansele tale ca să câştigi mâna sunt destul de mari şi de asta e bine să pariezi. De exemplu când ai un draw sau monster draw, ai un AK de roşu iar flopul vine 10 J 5 cu 10 şi J de roşu.  Nu ai nimic de jos încă dar cu o damă faci chintă, iar cu orice roşie faci culoarea cea mai mare, adică la A. Poţi face acest semi-bluff pe flop din 2 motive: s-ar putea să câştigi mâna chiar acolo, sau iţi poate da call iar pe turn dacă îţi va veni una din cărţile dorite poţi câştiga mult mai mulţi bani pentru că ai început parierea de pe flop.

[youtube]tICChCtAhXg[/youtube]

Bluffurile inteligente

(foto: pokerglossary.co.uk)

Bluffurile inteligente mai sunt şi cele făcute de jucătorii avansaţi, ce implică experienţa, sunt făcute cu cap, pot continua pe toate etapele parierii, până la river. Nu încerca să le faci pentru că nu îţi pot aduce foarte mulţi bani şi poate încă nu eşti pregătit să mergi aşa departe.

[youtube]ifKrTaTn3As[/youtube]

Bluffurile proaste

(foto: pandodaily.files.wordpress.com)

Bluffurile proaste de obicei sunt făcute de jucători slabi, de maniaci sau de cei tiltaţi. De obicei jucătorii care bluffează cel mai mult sunt jucătorii amatori. Mulţi dintre ei consideră că blufful înseamnă poker, iar fără el nu se poate, ceea ce este total greşit. Mulţi dintre jucătorii profesionişti, ca aceia din team-ul Pokerstars de exemplu, nu bluffează aproape niciodată şi câştigă foarte mulţi bani fără nicio problemă.

[youtube]W4NnIaaZ2Ps[/youtube]

Cum ne dăm seama de un bluff prost?

Îţi dai seama de bluff dacă jucătorul măreşte miza la fiecare joc, e clar că încearcă să ciupească ceva. De obicei când un pariu nu-şi are sensul şi este făcut de un jucător slab, în cele mai multe cazuri este bluff.

Blufful este pentru profesionişti

(foto: cdn.static-economist.com)

Pokerul nu se bazează pe cacealma, poţi face foarte mulţi bani fără să bluffezi absolut deloc.  Poţi fi un jucător foarte bun şi experimentat şi să nu prea bluffezi deloc. În general bluffurile sunt recomandate atunci când eşti aproape sigur că vei câştiga mâna şi că adversarul e capabil să se arunce foarte uşor. E foarte greu să faci un bluff de succes dacă eşti un jucător începător.

Sfaturi pentru începători

Dacă eşti la început, încearcă doar semi-bluffurile şi c-bet-urile pe flop, nu te aventura cu bluffuri pe 3 străzi sau cu bluffuri care implică mulţi bani. Jucând foarte mult poker, cu timpul îţi vei da seama când este cazul să faci un bluff mai puternic şi când nu. O să câştigi mult mai mulţi bani dacă te opreşti din bluffat. Dacă totuşi vrei să faci o cacealma fii sigur că adversarul poate să arunce cărţile, dacă nu, oprește-te.

[youtube]f8_QhziFDEc[/youtube]

Şi pentru final, când nu trebuie să bluffezi

Trebuie să urmăreşti mişcările tuturor jucătorilor pe masa de poker ca să îţi dai seama după un timp dacă să utilizezi metoda de bluffat convenabilă. Sunt situaţii în care nu ai voie să începi nicio tactică a bluffării:

– când adversarul rămas în joc este genul de jucător care nu renunţă, nu aruncă niciodată cărțile şi merge până la capăt, situaţie pe care ai observat-o în decursul jocului

– când adversarul rămas în joc are un număr foarte mare de jetoane, astfel încât mărirea mizei, nu îl va face decât să-I stârnească zâmbetul

– au rămas în joc mai mulţi jucători, de aceea este cel mai sigur să iniţiezi o cacealma când eşti big blind sau small blind.

Așadar, fie că ești un jucător semi-profesionist sau de-abia la început, este bine sa ții minte regulile de mai sus. Succes!

author avatar
eNational
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger