AcasăSPORT"Bloc-notes" Raducanu a marcat de sub nasul lui Lundekvam

„Bloc-notes” Raducanu a marcat de sub nasul lui Lundekvam

Claudiu Raducanu a marcat pentru Steaua inclusiv impotriva lui Southampton, in Cupa UEFA

Fundasul norvegian Claus Lundekvam, fost fotbalist, in perioada 1996-2008, la gruparea engleza FC Southampton, a recunoscut ca el si colegii sai au jucat la pariuri multe dintre meciurile disputate de „Sfinti”, inclusiv cele cu Steaua din Cupa UEFA, din sezonul 2003-2004.

Raducanu le-a luat fata, constant, englezilor la dubla din 2003

Claus Lundekvam a precizat ca, de cele mai multe ori, obisnuia sa parieze cate 1.000 de lire sterline pe „ce echipa are lovitura de start a meciului”, „ce echipa are prima aruncare de la margine”, „ce echipa incaseaza primul cartonas galben”, „ce echipa are primul corner” si „daca se acorda sau nu penalty”.

Lundekvam inca se lupta cu dependenta de alcool, cocaina si pariuri sportive

Norvegianul sustine ca el si coechipierii sai pariau, prin intermediul unor reprezentanti ai clubului, pentru amuzament, dar ca el nu a pariat niciodata pe rezultatul final al unei partide. In toamna anului 2003, Steaua o elimina pe FC Southampton din primul tur al Cupei UEFA, 1-1 in deplasare si 1-0 pe Ghencea, gratie a doua goluri marcate de Claudiu Raducanu chiar de sub nasul lui Claus Lundekvam, a carui misiune era sa-l tina om la om pe cel supranumit „Bloc-notes”. Se pare ca la respectiva dubla, englezii au pariat ca nu vor incasa cartonase pe teren propriu, fiind extrem de cuminti pentru o echipa britanica care juca in fata propriilor fani. Lundekvam sustine ca a fost initiat in tehnica pariurilor de atacantul Matt Le Tissier, fost coleg cu fotbalistul norvegian in perioada 1996-2002, si ca majoritatea jucatorilor care au activat sau activeaza in Premier League au pariat cel putin o data.

A dat fotbalul pe alcool si droguri

In varsta de 39 de ani, Claus Lundekvam a evoluat in intreaga cariera la doar doua echipe: Brann Bergen (1993-1996) si FC Southampton (1996-2008). Fundasul a fost o prezenta constanta si in nationala Norvegiei, el adunand 40 de selectii in perioada 1995-2005. Dupa ce s-a retras din activitate, in 2008, Lundekvam a cazut in patima alcoolului si a substantelor interzise, fiind dependent de cocaina. Fostul fotbalist se afla acum intr-un complicat proces de recuperare, unul dintre pasii pe care ii are de urmat fiind recunoasterea tuturor dependentelor, inclusiv cea pentru jocurile de noroc, respectiv pariurile sportive.

10.000 de lire pierdute pe un aut

Lundekvam spune ca a pierdut 10.000 de lire sterline la un meci din Premier League in care a mizat ca adversarii vor avea prima aruncare de la margine. Norvegianul a povestit, intr-un interviu acordat presei din tara sa natala, ca „m-am chinuit atat de mult ca miscarea prin care trimit mingea in afara terenului sa fie atat de naturala incat am pasat direct unui adversar, care a scapat balonul de sub control si l-a trimis in aut”.

author avatar
Cristi Ionita
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger