AcasăSPORTBlestemul vine de la punctul cu var

Blestemul vine de la punctul cu var

Cristiano Ronaldo este la pamant dupa un nou turneu final ratat cu echipa nationala

Starul Portugaliei si-a dorit sa execute ultimul penalti din seria de cinci, in speranta ca va fi sutul care califica echipa nationala in finala. N-a mai apucat sa traga, Cesc Fabregas salvand Spania.

Cristiano Ronaldo este la pamant dupa un nou turneu final ratat cu echipa nationala

Mai mult ca oricand, Cristiano Ronaldo si-a dorit sa triumfe la acest turneu final. Era momentul in care trebuia sa demonstreze ca intr-adevar conteaza in lupta directa cu Lionel Messi pentru suprematie. N-a putut sa treaca de semifinale pentru ca loviturile de la 11 metri i-au stat in calea drumului spre Kiev. Din nou – a doua oara in doua luni –, visul lui CR 7 se opreste la punctul cu var. De acolo vine blestemul pentru el, sunt convinsi jurnalistii lusitani. Totul a inceput in 2008, cand a ratat, la Moscova, in finala Ligii Campionilor dintre Manchester si Chelsea. Noroc ca l-au salvat, cu executii impecabile, toti ceilalti coechipieri desemnati sa bata penaltiurile. In aprilie, pe „Santiago Bernabeu”, la returul cu Bayern Munchen, tot in penultimul act al Ligii, Ronaldo s-a facut de ras, sutand slab de la 11 metri. Miercuri seara, pe „Donbass Arena”, cel mai bun atlet dintre toti fotbalistii s-a vrut a fi erou pentru tara sa. L-a rugat pe selectionerul Paolo Bento sa-i dea voie sa fie ultimul executant, in speranta ca va marca golul decisiv si va fi, astfel, cel care primeste toate laudele.
Contactati de ziaristii portughezi, psihologii sustin ca vedeta lui Real Madrid nu poate face fata presiunii, „se sufoca in momentele cheie” si din acest motiv nu poate atinge performanta suprema.

Dupa meci, Paolo Bento l-a criticat subtil pentru ca n-a fost capabil sa transforme niciuna dintre loviturile libere avute din preajma careului spaniol: „Cu siguranta am fi castigat meciul daca Ronaldo marca la cate oportunitati a avut”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger