AcasăSPORT"Blatul" care a scos CFR-ul din Champions League: Galata cu punctele, Peseiro...

„Blatul” care a scos CFR-ul din Champions League: Galata cu punctele, Peseiro cu bonusul de un milion de euro!

Miercuri seara, cei 9.000 de sutinatori ai gruparii Sporting Braga, prezenti in tribunele „Estádio AXA”, au fluturat batiste albe dupa golul prin care turcii de la Galatasaray au preluat conducerea pe tabela de marcaj si, odata cu asta, biletele pentru faza urmatoare a Ligii Campionilor. Realizand si ei ca formatia antrenata de Jose Peseiro s-a „predat” de buna voie, suporterii au cerut demisia tehnicianului.

Peseiro n-a uitat perioada petrecuta in Romania

In avampremiera ultimei etape din faza grupelor UEFA Champions League, enclava portugheza din „Gruia” a dat asigurari ca Sporting Braga va juca „pe bune” partida cu Galatasaray.

Fanii de la Sporting au scos batistele albe in minutul 79

CFR-ul spera la un insucces al turcilor la Braga, situatie care, coroborata cu victoria ardelenilor pe „Old Trafford”, ar fi condus la calificarea campioanei Romaniei in optimile UCL.

Aydin a adus calificarea Galatei

Miercuri seara, elevii lui Paulo Sergio aveau sa-si indeplineasca partea lor de misiune (victorie cu 1-0 la Manchester, gol Luis Alberto ’55), insa comedia din Portugalia, acolo unde Galatasaray a intors rezultatul, de la 0-1 la 2-1, le-a spulberat acestora toate sperantele. Sporting Braga a condus la pauza, Marcio Mossoró marcand unicul gol al primei reprize (’32), iar aerul „optimilor” Ligii Campionilor parea deja intrat in plamanii CFR-istilor. Numai ca Sporting avea alte planuri, uitand repede de milionul de euro, superbonus-ul de victorie pe care trupa lui Jose Peseiro l-ar fi „impuscat” de la UEFA.

Imediat dupa golul de 1-2, marcat de Aydin Yilmaz, in minutul 79, la capatul unei faze in care defensiva gazdelor a gafat in lant, cei 9.000 de spectatori de „Estádio AXA” din Braga au scos batistele albe, au inceput sa fluiere si sa ceara demisia fostului antrenor al Rapidului, catalogandu-l drept „vanzator”. „Trebuie sa acceptam ca sunt lucruri in fotbal pe care nu le putem controla. Sunt un ghinionist, dar trebuie sa recunoasteti ca Sporting nu a jucat rau in acest meci. Nu ma deranjeaza ce au strigat suporterii, acest rezultat nu ne poate opri sa speram ca, pe viitor, vom fi mai buni! N-avem de ce sa ne fie rusine, iar fanii trebuie sa inteleaga si sa ne sustina”, a fost discursul lui Peseriro la conferinta de presa de dupa joc.

Si altii au dat-o „la pace”

Ultimele meciuri din grupele Champions League au dat ghes suspiciunilor. Dincolo de piesa de teatru, pusa in scena la Braga, trebuie remarcat un alt deznodamant ilariant, consemnat pe „Teatru viselor” (Old Trafford): CFR Cluj a castigat cu 1-0, realizand cea mai mare performanta a unei echipe de club din Romania pe terenul „diavolilor”, dar Manchester United nu s-a omorat deloc cu firea, fiind concentrata mai degraba la derby-ul cu City, programat in week-end. Englezii au jucat doar o repriza, apoi s-au odihnit pe teren, mai cu seama ca Ferguson a folosit si multe „babe”, Giggs si Scholes avand impreuna 77 de ani. La Donetk, Sahtior si Juventus nu au facut „X-ul” pronosticat de mai toate casele de pariuri, Mircea Lucescu rezolvand problema transant: 0-1 pe „Donbass Arena”, rezultat in urma caruia echipele merg brat la brat in „optimi”, spre disperarea campionilor Europei de la Chelsea. Si la Barcelona a fost rost de comedie. Benfica a avut „mana” libera sa castige pe „Nou Camp”, dar oaspetii au ratat din toate pozitiile, patind cumva exact Romania, la Euro 2008, cand Olanda s-a dat la o parte in primele 45 de minute. Duelul FC Barcelona – Benfica s-a terminat 0-0, iar „fratii” din Peninsula au ratat calificarea.

Cu cine poate juca CFR Cluj in Europa League

Inaintea partidelor de aseara, clujenii analizau ce posibilitati exista pentru obtinerea unui adversar facil in „primavara Europa League”, tragerea la sorti fiind programata pe 20 decembrie. Avand al doilea punctaj in grupele UCL, dupa Chelsea Londra, formatia antrenata de Paulo Sergio vor fi cap de serie, evitand adversari precum Fenerbache, Dniepr, Rubin Kazan sau Metalist Harkov. In schimb, CFR ar putea nimeri intr-o dubla cu Napoli, Inter Milano, Zenit, BATE Borisov, Dinamo Kiev sau Ajax.

author avatar
Sebastian Stan
965 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger