AcasăSPORTBlatter: "Sunt curat ca lacrima. La FIFA nu exista coruptie!"

Blatter: „Sunt curat ca lacrima. La FIFA nu exista coruptie!”

„Sunt curat ca lacrima si FIFA nu este corupta”, a afirmat cu fermitate Sepp Blatter, presedintele demisionar al Federatiei Internationale de Fotbal, organizatie implicata intr-un imens scandal de coruptie, care s-a soldat cu arestarea mai multor oficiali de rang inalt.

Ales presedinte in 1998 si de atunci votat succesiv la fiecare congres de acest gen, elvetianul se jura ca nu (mai) fura. „Stiu ce am facut si ce nu am facut. Am propria mea constiinta si stiu ca sunt un om onest. Sunt curat. Nu sunt deloc nelinistit”, declara Blatter.

Intrebat de jurnalistii din tara Cantoanelor daca forul pe care-l conduce este unul corupt, batranul Sepp (79 de ani) n-a stat deloc pe ganduri: „Nu exista coruptie in fotbal, va spun eu! Bine, exista coruptie, dar numai la nivel individual, nu coruptie generalizata si organizata. Institutia FIFA nu este corupta, ati inteles?!”.

Ca argument la cele spuse, Blatter intreaba: „Nu este usor sa controlezi toti jucatorii de fotbal. Dar cine poate controla, in mod direct, 300 de milioane de persoane si, indirect, 1,6 miliarde de oameni? Este imposibil!”.

14 persoane, fosti oficiali FIFA (doi vicepresedinti) sau ai unor societati de marketing care au cumparat drepturi tv ale turneelor finale de Cupa Mondiala, au fost pusi sub acuzare la New York. Conform justitiei americane, mita in aceasta afacere s-ar fi ridicat la fabuloasa suma de 110 milioane dolari.

author avatar
National
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger