AcasăSPORTBlatter nu vrea Romania la baraj

Blatter nu vrea Romania la baraj

Sepp Blatter se afla in ultimul an de mandat la conducerea FIFA

Presedintele FIFA, Sepp Blatter, nu apreciaza sistemul actual cu baraje pentru completarea numarului de participante la Cupa Mondiala si considera ca ar trebui gasita o solutie pentru ca echipele sa fie calificate in urma partidelor din grupele preliminare.

Sepp Blatter se afla in ultimul an de mandat la conducerea FIFA

„Barajele sunt o sursa de pasiune, de emotie, de drama, in conditiile in care sunt eliminate echipe dupa doua meciuri”, si-a inceput elvetianul Blatter ultima alocutiune, inainte de a explica pe larg punctul sau de vedere: „Cred ca este bine pentru televiziune sa fie baraje, dar ar trebui sa incercam sa gasim o solutie ca la finalul preliminariilor formatiile sa fie eliminate sau calificate, deci fara aceste baraje. Bineinteles, aceste baraje ofera un plus de intensitate, dar e dificil pentru echipele care sunt eliminate in acest fel”.

Sase echipe participante la Cupa Mondiala din Brazilia vor fi stabilite in urma unor duble manse eliminatorii. In Europa, patru intalniri de baraj, la una dintre ele participand si nationala Romaniei cu reprezentativa Greciei, vor avea loc in 15 si 19 noiembrie. O alta „dubla” va opune, la 13 si 20 noiembrie, castigatoarea Zonei Oceania, Noua-Zeelanda, ocupantei locului patru in Zona Concacaf, Mexic, iar ultima va aduce fata in fata Iordania, echipa de pe locul 5 in Asia, si Uruguay, formatia clasata pe aceeasi pozitie in America de Sud.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger