AcasăSPORTBitang: ”Va aduceti aminte de noi doar cand luam medalii!"

Bitang: ”Va aduceti aminte de noi doar cand luam medalii!”

Mariana Bitang

Sambata, Diana Bulimar, Sandra Izbasa, Catalina Ponor, Larisa Iordache si Raluca Haidu au readus titlul continental pentru Romania. Ieri, in finalele pe aparate, fetele antrenate de Bellu si Bitang au fost absolut fantastice: trei medalii de aur si doua de argint, recital in ultima zi a Europeanului de la Bruxelles.

Mariana Bitang

Fetele antrenate de Octavian Bellu si Mariana Bitang au reusit o performanta extraordinara, castigand concursul pe echipe de la Campionatul European, dar si trei finale pe aparate, doua dintre ele (la barna si sol) fiind „duble”, aur si argint. Dupa o pauza de patru ani, cele cinci gimnaste (Ponor, Izbasa, Bulimar, Iordache si Haidu) au evoluat la cel mai inalt nivel pe parcursul celor patru rotatii finale, mentinandu-se pe primul loc de la primul aparat.

Echipa Romaniei s-a umplut de medalii la Europenele de la Bruxelles

Clasamentul final a fost: 1. Romania 176,288 p, 2. Rusia 175, 536 p, 3. Italia 171,430 p. Ultimul titlu european cucerit de echipa feminina a Romaniei s- consemnat in 2008, la Clemont-Ferrant (Franta), cand tricolorele Diana Chelaru, Cerasela Patrascu, Sandra Izbasa, Raluca Haidu si Amelia Racea au intrecut Rusia si Franta. Ieri, in finalele pe aparate, Sandra Izbasa a devenit campioana europeana la sarituri, depasind-o pe veterana Oksana Chusovitina cu 2 sutimi.

Octavian Bellu duce gimnastica Romaniei din nou in top

Apoi, Catalina Ponor si Larisa Iordache au facut spectacol la barna, obtinand aur si argint. Cele doua au facut rocada la sol,  Iordache incununandu-se cu aur, iar Ponor cu argint. La junioare, Alina Stanila a obtinut argintul la sarituri, Andreea Munteanu la barna, Silvia Zarzu la sol, iar pe echipe s-a obtinut bronzul. Andreea Munteanu a mai adus doua medalii de bronz, la individual-compus si sol.

La Londra va fi altceva!

Antrenorii lotului national de gimnastica nu pun mare pret pe titlul continental obtinut la Bruxelles si cred ca la Olimpiada de la Londra, care va avea loc in aceasta vara, lucrurile vor sta diferit, mai ales ca vor aparea in concurs si puternicele echipe ale SUA sau China. “Am facut un concurs bun, ne bucuram pentru titlu, dar mai avem de muncit. La Olimpiada va fi un alt concurs, cu alta atmosfera si alti adversari. Trebuie sa corectam problemele pe care le avem. Sa nu ne imbatam cu apa rece”, a declarat Octavian Bellu. „Din pacate, lumea isi aduce aminte de noi doar cand luam medalii!”, a comentat sec si Mariana Bitang, suparata pe lipsa de interes fata de gimnastica.

author avatar
Sebastian Stan
1.046 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger