AcasăSPORTBianchi poate ramane cu sechele

Bianchi poate ramane cu sechele

Accidentul lui Bianchi, cel mai grav din ultimii ani in F1

Alain Simon, medicul echipei PSG si al nationalei Frantei, specialist in traumatologie sportiva si consultant L’Equipe, a declarat ca pilotul Jules Bianchi, care a suferit o leziune cerebrala grava la MP al Japoniei, risca sa ramana cu sechele.

Accidentul lui Bianchi, cel mai grav din ultimii ani in F1

„O leziune axonala difuza este o leziune cerebrala grava – axonul fiind un neuron – un traumatism puternic al creierului, cu hemoragie. Dar este foarte complicat. Ne intoarcem la cazul lui Michael Schumacher (n.r. – lovit la cap la schi si iesit din coma dupa sase luni). Prognosticul nu poate fi dat imediat. Daca va fi o stare de coma prelungita, peste trei luni, este un risc ridicat de sechele. Mai e pericolul ca hemoragia sa continue. In acest caz, este grav”, a declarat Alain Simon pentru cotidianul L’Equipe. In schimb, Shinji Nagahiro, presedintele societatii nipone de neurochirurgie, a oferit un scenariu pesimist, apreciind ca Jules Bianchi ar putea „ramane ani tinut la pat, paralizat. In orice caz, medicii trebuie sa astepte cateva saptamani, cel putin o luna, inainte de a putea da un diagnostic despre eventuale sechele pe termen lung”.
Pilotul francez Jules Bianchi a suferit o leziune axonala difuza in urma accidentului de la Suzuka, urmand a ramane la terapie intensiva in spitalul Mie, din Yokkaichi.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger