AcasăSPORTBianca Perie, locul 6 la Mondiale

Bianca Perie, locul 6 la Mondiale

Bianca Perie a obtinut locul 6 in finala de aruncarea ciocanului de la Campionatul Mondial de atletism de la Daegu (Coreea de Sud).

Intrata in finala cu sansa a 11-a, din 12 sportive, si aflata la o prima finala de asemenea anvergura la seniori, Bianca Perie (21 de ani), a obtinut o performanta remarcabila, locul 6 la Campionatul Mondial de atletism.

Bianca si-a asigurat calificarea intre primele opt participante cu un rezultat de 70,4 metri, din a doua incercare, si a aruncat 72,04 metri la a sasea si ultima incercare, rezultat ce a propulsat-o, in final, pe locul al saselea.

Desi a reusit cel mai bun rezultat al sau din acest sezon, 72,04 metri, Bianca a fost la o distanta apreciabila de podium, trei metri, si la 5,09 metri de invingatoare, rusoaica Tatiana Lisenko. Recordul personal al sportivei noastre, 73,52 metri, nu i-ar fi permis Biancai sa avanseze in clasamentul de la Daegu.

Tot astazi, maratonistul Marius Ionescu a obtinut un excelent loc 13 dupa ce si-a batut recordul personal la Daegu. Atletul roman a parcurs cei peste 40 de kilometri in doua ore, 15 minute si 32 de secunde, incheind cursa la exact cinci minute de podium si la aproape opt minute de podium, kenianul Abel Kirui. Ionescu a fost al doilea european in clasamentul de la Daegu, dupa italianul Ruggero Pertile care a prins locul opt.

author avatar
Cristi Ionita
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger