AcasăSPORTBernie Ecclestone, anchetat de UE pentru monopol in Formula 1

Bernie Ecclestone, anchetat de UE pentru monopol in Formula 1

Bernie Ecclestone este considerat adevaratul stapan al Formulei 1

Modul in care Formula 1 este administrata si sistemul de premiere din acest sport automobilistic vor fi investigate de Uniunea Europeana, dupa ce echipele Sauber si Force India au inaintat o plangere oficiala anticoncurenta.

Bernie Ecclestone este considerat adevaratul stapan al Formulei 1

Aceasta plangere vizeaza cateva probleme cheie, incluzand faptul ca numai echipele mari au un cuvant de spus in Grupul de strategie al F1 si modul de impartire a banilor, care avantajeaza clar team-urile clasate in fruntea ierarhiei. „Sahara Force India este una dintre cele doua echipe care au inregistrat o plangere la Uniunea Europeana, punand sub semnul intrebarii modul de conducere a Formulei 1 si aratand ca sistemul de impartire a banilor si modul de stabilire a regulilor sunt atat nedrepte, cat si ilegale”, se arata intr-un comunicat al Force India. Daca va ajunge la concluzia ca plangerea echipelor Sauber si Force India este justificata, U.E. ar putea interveni si impune schimbari in acest sport.
In urma cu cateva luni, parlamentarul european Anneliese Dodds a declarat ca numai echipele pot determina o investigatie a Uniunii Europene: „Inca de la falimentul echipelor Marussia si Caterham, din 2014, am fost ingrijorata de modul in care merg lucrurile in Formula 1. Pentru mine, asta a insemnat ca sute de persoane cu inalta calificare din circumscriptia mea si-au pierdut locurile de munca si mijloacele de trai. Din acest motiv am ridicat cateva ori aceasta problema la Bruxelles, pentru a vedea daca este un caz de concurenta neloiala. Comisarul european responsabil mi-a spus clar ca nu poate face nimic pana cand echipele nu formuleaza o plangere oficiala”. Drepturile comerciale ale Marelui Circ sunt exploatate de Formula One Group, companie condusa de omul de afaceri britanic Bernie Ecclestone.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger