AcasăSPORTBenny Adegbuyi se bate pentru titlul mondial la categoria grea

Benny Adegbuyi se bate pentru titlul mondial la categoria grea

Vedeta Superkombat, Benjamin Adegbuyi, va lupta vineri, pe stadionul „Pierre Mauroy”, din Lille (Franta) pentru titlul de campion mondial K1 la categoria grea, in versiunea Glory.

Adversarul lui Benny va fi nimeni altul decat olandezul Rico Verhoeven, detinatorul centurii.

Originar din Cluj, Benny Adegbuyi va deveni al doilea roman din istorie care lupta pentru centura suprema la categoria grea in kickbox, dupa Daniel Ghita, care a cedat anul trecut in fata aceluiasi Verhoeven, la Los Angeles.

Adegbuyi (30 de ani) este neinvins din 2012 si a castigat ultimul sau meci impotriva camerunezului Daniel Lentie la Superkombat Ploiesti, bifand al 19-lea succes din cariera la profesionisti.

Cu mama romanca si tata nigerian, care e in prezent decan in cadrul Politehnicii din Lagos, Adegbuyi a inceput sportul de performanta la 26 de ani, dupa ce s-a numarat printre castigatorii unei selectii pentru Superkombat organizate de Eduard Irimia in 2010.

„Adegbuyi este dovada faptului ca planul nostru de a crea o noua generatie de eroi este unul reusit. Am spus inca de acum doi ani ca Benny va deveni numarul 1 din lume, iar acum chiar a ajuns acolo. De curand, am dezvoltat si un proiect international, Academia Superkombat, iar la fel ca si Benny in 2010, s-au inscris deja o multime de sportivi talentati, dar care nu au nume”, a declarat promotorul Eduard Irimia.

Cu noua victorii consecutive la activ, Adegbuyi, pregatit de Alin Panaite la „Respect Gym” Bucuresti, se afla deja in Franta, acolo unde miercuri il va intalni pe Rico Verhoeven la conferinta de presa de dinaintea evenimentului programat vineri seara.

„Sunt mai mult decat increzator si sunt sigur ca voi fi primul roman care vine cu centura acasa. Sunt mai rapid si mai puternic decat Rico, iar la categoria grea aceste atuuri sunt decisive”, a spus si Adegbuyi, care va deveni tata in premiera la sfarsitul lunii viitoare.

„Vreau sa se nasca direct cu un tata campion. Sunt motivat fiindca nu lupt doar pentru mine, ci pentru familie si pentru tara. Vreau ca tricolorul sa fluture victorios in Franta”, a adaugat sportivul in varsta de 30 de ani.

Oponentul lui Adegbuyi (198 cm, 118 kg) de vineri, Rico Verhoeven (196 cm, 114 kg) are 26 de ani si l-a invins pe Daniel Ghita in 2014. Cu 45 de victorii, 10 infrangeri si o remiza in palmares, olandezul a luptat de doua ori si in Romania, la Bucuresti (cu americanul Justice Smith) si la Oradea (cu egipteanul Hesdy Gerges), impunandu-se de fiecare data.
Verhoeven se lauda cu victorii obtinute la Errol Zimmerman, Daniel Ghita, Peter Aerts, Gokhan Saki, Sergei Kharitonov, Hesdy Gerges sau Ben Edwards, in timp ce Benny Adegbuyi i-a rapus, de-a lungul timpului, pe Hesdy Gerges, Pavel Zhuravlev, Sergei Lascenko, Ismael Londt sau Mladen Brestovac.

La „Glory 22: Lille” mai sunt asteptati sa urce in ring sportivi precum Freddy Kemayo, Mourad Bouzidi, Filip Verlinden, Thomas Vanneste sau Gaetan Sautron. De remarcat ca Benny Adegbuyi si-a castigat dreptul de a se bate pentru titlul mondial dupa ce l-a batut pe egipteanul Hesdy Gerges in noiembrie anul trecut, la „Glory 18: Oklahoma”, la decizie.

author avatar
Cristi Ionita
616 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger