AcasăSPORTBellu si Bitang fac anuntul care va schimba viitorul gimnasticii romanesti

Bellu si Bitang fac anuntul care va schimba viitorul gimnasticii romanesti

Antrenorii lotului feminin de gimnastica al Romaniei vorbesc pentru prima data despre ce vor sa faca in 2014, an crucial pentru sportul care le-a adus consacrarea pe plan mondial.
Mariana Bitang si Octavian Bellu sunt un nume de referinta in gimnastica feminina, cu siguranta unul dintre cele mai de succes cupluri de antrenori din istoria acestui sport. Chiar daca la un moment dat intentionau sa paraseasca lotul national, cei doi nu numai ca si-au schimbat punctul de vedere, dar promit un start „in forta” pentru 2014. De unde atata entuziasm? A explicat Mariana Bitang, intr-un interviu acordat „DolceSport”: „Copiii iubesc in continuare gimnastica si ei si-ar dori sa faca acest sport, dar familiile lor, din nefericire, nu-si permit costurile. In anii dinaintea Revolutiei existau anumite burse, mai ales in cele mai importante centre de gimnastica din tara; si erau cu sutele acele burse! Dupa ’89, au disparut si asta consider eu ca este principalul motiv pentru care copiii nu au mai venit catre gimnastica. Iata ca am reusit acum sa gasim sustinerea financiara care ne va permite sa-i sustinem pe copii in pregatire, asigurandu-le masa, cazare, echipament si chiar un mini-calendar competitional specific varstei lor. O sa incepem in forta din 2014”.

Exemplul Larisei Iordache

Dintr-o fetita „care se plimba cu rolele in parc”, dupa cum reaminteste Octavian Bellu, micuta Larisa Iordache a devenit campioana olimpica si numele cel mai important al lotului feminin romanesc de gimnastica.„Este fantastic de interesant, de amuzant daca vrei, si de motivant sa lucrezi cu copiii, sa-i descoperi, sa-i vezi ca-si doresc sa faca performanta. In primul rand isi doresc sa se joace, sa faca gimnastica in joaca si la un moment dat gimnastica de performanta”, incheie Octavian Bellu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
946 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger