AcasăSPORTBegu, noua senzatie a tenisului romanesc

Begu, noua senzatie a tenisului romanesc

Irina Begu si-a pus obiectiv sa intre in Top 20

Irina Begu s-a oprit in semifinale la Roma, insa tenisul aratat si in capitala Italiei, si la Madrid Open (turneul patronat de Ion Tiriac) fac din ea cea mai spectaculoasa jucatoare romanca a momentului.

Irina Begu si-a pus obiectiv sa intre in Top 20

Poate ca nu are sarmul Simonei Halep si nici sex-appeal ca Sorana Cirstea, dar compenseaza cu bunul simt, iar darzenia si dorinta de a-si depasi limitele sunt vizibile in jocul ei. Dupa ce a atins „sferturi” la Madrid, Begu a bifat semifinale la Forro Italico si cu siguranta ar fi mers pana la capat daca in fata ei nu statea Serena Williams, liderul WTA. Totusi, afirmatiile americancei de la finalul partidei arata ca discutam despre noua senzatie a tenisului feminin romanesc. „Nu mai jucasem pana acum cu Irina Begu. Vad ca este o adevarata luptatoare. A fost un meci foarte intens pentru ca si Irina a stiut sa fie agresiva, a venit destul de des la fileu, genul de jucatoare care intalneste mingea foarte devreme. Inainte sa intru pe teren, nici nu stiam la ce sa ma astept de la ea, dar acum inteleg perfect de ce a jucat atat de bine in ultima perioada”, sunt cuvintele magulitoare rostite de Serena, o declaratie care certifica noul statut al Irinei Begu.

La randul ei, romanca s-a aratat incantata de sansa ivita la Roma – o semifinala impotriva celei mai valoroase jucatoare din lume – si promite sa repete rezultatele si la Roland Garros: „Ma bucur nespus de mult ca am avut ocazia sa joc cu Serena Williams, sansa asta m-a facut sa vad lucrurile altfel si sper sa ma ajute pe viitor; am prins mai multa incredere in mine. Ea a returnat foarte bine… poate ca nici eu n-am servit atat de bine pe cat mi-as fi dorit, insa returul ei a fost intotdeauna foarte agresiv, ma punea sub presiune si automat intram in defensiva. Uneori, chiar daca tu iti doresti foarte mult, incerci sa faci aproape imposibilul, ea vine cu niste lovituri incredibile. E normal, Serena este numarul 1, asa ca ma asteptam la un meci foarte greu, ma asteptam sa serveasca foarte bine, sa returneze foarte bine. Eu am incercat sa fac tot ce am putut, dar doar atat am reusit. Repet, ma bucur ca am jucat cu ea si mi-am dat seama la ce nivel sunt si ca pot sa fac fata”.

Incepand de azi, Irina Begu urca pe pozitia a 28-a, iar la Roland Garros va avea statut de cap de serie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger