AcasăSPORTBecali sta in inchisoare pana in 2016!

Becali sta in inchisoare pana in 2016!

Finantatorul clubului Steaua va executa trei ani si sase luni de inchisoare, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, ieri, atat recursul sau, cat si pe cel al procurorilor DNA.

Gigi Becali este dezamagit de decizia magistratilor Curtii de Apel Bucuresti

Completul de la Curtea de Apel Bucuresti a decis, cu majoritate de voturi, ca Gigi Becali sa ramana cu sporul de sase luni aplicat la pedepsele de trei ani de inchisoare primite in dosarul „Valiza” si in cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale. Instanta a respins, astfel, atat recursul formulat de Becali, cat si pe cel al procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie formulate impotriva deciziei din 27 iunie a Tribunalului Bucuresti, prin care s-a dispus, in cazul cererii de contopire a pedepselor finantatorului FC Steaua, aplicarea unui spor de sase luni de inchisoare la condamnarea de trei ani de inchisoare cu executare. Decizia Curtii de Apel Bucresti este definitiva si irevocabila, Gigi Becali urmand sa execute pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare, ceea ce inseamna ca va fi eliberat abia la finalul anului 2016. In fata magistratilor, Gigi Becali a citat din Psalmi si a aratat ca procurorul de caz reprezinta Ministerul Public, motiv pentru care „ar trebui sa reprezinte interesele publicului”. „Va spun adevarul si numai adevarul. Referitor la prima fapta, cea de sechestrare de persoane, va jur ca am dat 7.000 de euro bodyguarzilor ca sa-mi rascumpere masina. Au venit cu hotii in portbagaj, dar din toate declaratiile nu exista niciuna in care sa se spuna ca Becali a instigat la lipsire de libertate. Referitor la schimbul de terenuri, in hotarare scrie ca, desi s-a intamplat asa, nu este fapta penala. Mi s-a propus un schimb de terenuri. Pe vremea aia nu exista expert la privat, ci era facut de Tribunalul Bucuresti, deci de statul roman”, a mai spus Gigi Becali in fata judecatorilor.

Pe de alta parte, latifundiarul din Pipera s-a plans judecatorilor de conditiile in care este transportat de la penitenciarul Poarta Alba, din judetul Constanta, la instanta din Bucuresti: „Eu ma aflu la Poarta Alba. Este o cursa care pleaca si opreste in toate puscariile. Este foarte greu sa merg sapte ore in conditiile in care eu am platit atatea taxe si statul roman nu ma poate transporta asa cum trebuie. Platesc pretul celebritatii…”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger