AcasăSPORTBecali si Copos repara gazonul pe "National Arena"!

Becali si Copos repara gazonul pe „National Arena”!

Montat mult prea tarziu, covorul de iarba de pe grandioasa arena bucuresteana s-a deteriorat dupa un prim antrenament, efectuat de tricolori inaintea plecarii spre Luxemburg. Septembrie este luna de foc, cu sase partide programate pe noul stadion.

Montat mai tarziu cu cateva saptamani decat termenul stabili initial, gazonul a devenit impracticabil

„Schimbarea gazonului costa aproximativ 120.000 de euro, ceea ce inseamna cate 40.000 de euro pentru fiecare dintre echipele care joaca acolo, adica Steaua, Rapid si Otelul”, a declarat Gigi Becali. Finantatorul Stelei a discutat, deja, cu George Copos despre montarea unui nou covor de iarba imediat dupa jocul nationalei cu Franta. Surpriza vine de la Galati: Marius Stan anunta ca n-are niciun motiv sa plateasca 40.000 de euro pentru cele trei partide disputate pe „National Arena”, in grupele Ligii Campionilor: „Degeaba il vor schimba acum, ca nu se mai poate face nimic pe termen scurt”.

George Copos vrea sa mute Rapidul pe "National Arena"

Presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, a explicat in ce consta problema la noul stadion: „Gazonul trebuie schimbat o data la trei sau patru meciuri, asa se intampla si la stadionul din Frankfurt, cel care-a fost model pentru «National Arena». Am inteles ca gazonul a fost montat cu cateva saptamani mai tarziu decat termenul prevazut initial, astfel ca iarba nu a avut timp sa patrunda suficient de bine in suprafata de dedesubt”.

Firma lui Oprisan

“Pur si simplu se rup bucati din el!”, au exclamat fotbalistii lui Piturca la primul antrenament efectuat pe dreptunghiul verde al arenei, inaintea plecarii spre Luxemburg. Firma care s-a ocupat de gazon este patronbata de Adrian Oprisan, fratele „Baronului de Vrancea” Marian Oprisan. Pentru brazdele aduse din Germania, firma Gama Verde SRL a primit de la Primarie suma de 200.000 de euro.

Sase meciuri in septembrie

Urmeaza o luna de foc, deschisa maine de partida cu Franta, din preliminariile Euro 2012 . Apoi, saptamana viitoare, pe 15, Steaua este gazda pe „National Arena” pentru Schalke 04, in Europa League. Pe 17 sau 18 septembrie, se joaca derby-ul Dinamo – Rapid, urmeaza duelul Steaua – Pandurii (pe 19) si debutul Otelul in Liga Campionilor, pe 27 septembrie, cu Benfica. In fine, luna se va incheia pe 29 cu duelul Rapid – PSV Eindhoven.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.475 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger