AcasăSPORTBecali, obligat sa revina la FCSB

Becali, obligat sa revina la FCSB

Vicecampioana Romaniei are parte si de vesti proaste dupa un debut incurajator de sezon (1-1 la Praga, cu Sparta, in prima mansa a turului 3 preliminar din Liga Campionilor). Steaua lui Gigi Becali este obligata de judecatori sa-si schimbe numele. Putem avea „FCSB varianta 2016” daca decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti va fi pusa in practica. La Federatie si Liga, liniste totala, inca nu s-a luat o decizie in conformitate cu hotararea Tribunalului Bucuresti.

Motivarea instantei nu lasa loc de interpretari

Printr-o cerere inaintata judecatorilor, Gigi Becali a cerut instantei sa anuleze marca dreptul de proprietate al CSA asupra marcii „Steaua”. Tribunalul Bucuresti a respins solicitarea latifundiarului, iar ieri a dat si motivarea. Una care nu lasa loc de interpretari: „(…) Clubul Sportiv al Armatei «Steaua» detinea inca din anul 1996 dreptul legitim asupra marcii care continea elementul verbal «Steaua »; (…) in contextul in care FCSB a solicitat acordul de la CSA pentru a-si inregistra marca, iar aceasta nu i l-a acordat, ulterior reiesind ca FCSB a depus cu rea-credinta marca la inregistrare si a fost anulata printr-o decizie a ICCJ, reiese concluzia ca CSA «Steaua » a fost si este singura care detine un drept legitim asupra numelor «Steaua Bucuresti», «Steaua» si asupra siglei”.

Cu alte cuvinte, judecatoarea Laura-Elena Plesa a stabilit ca Armata este singura entitate care are dreptul sa se foloseasca de „Steaua”!

„Eu am notificare ca pot folosi marca”

Deloc surprinzator, Gigi Becali nu doar ca nu recunoaste hotararea Tribunalului Bucuresti, dar considera ca decizia T.B. ii da lui dreptate, nu Clubului Sportiv al Armatei! „Eu nu am primit nicio notificare. Din moment ce nu exista o hotarare judecatoreasca… Eu am notificare, de acum doua zile, dar in sens invers, ca pot folosi marca. Din moment ce hotararea de la Registrul Comertului spune ca noi, Steaua Bucuresti, detinem palmaresul de 15 ani… In alta ordine de idei, aceste 37 de milioane de euro, pentru ce sa ii dam? CSA nu ma sperie, e o aberatie, am dreptate 100%, dar in Romania se poate intampla orice. Cum sa ceri 37 de milioane de euro daca eu nu am produs banii astia? Care e prejudiciul? Ce paguba am adus?”.

In replica, Florin Talpan, juristul CSA Steaua, anunta ca MApN va actiona in instanta clubul lui Gigi Becali in cazul in care nu va primi despagubirile solicitate.

  • Probleme pentru Gigi Becali in chiar debutul noului sezon;
  • Tribunalul Bucuresti anunta: „Becali a inregistrat cu rea-credinta marca «Steaua»”;
  • FRF si LPF in culpa? Refuza sa puna in aplicare decizia magistratilor;
  • Armata cere despagubiri de 37 de milioane de euro;
  • „Noi detinem palmaresul”, contraataca machidonul, fluturand o decizie favorabila a Registrului Comertului.
author avatar
Laurentiu Teodorescu
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger