AcasăSPORTBecali confirmă: „Șumudică e noul antrenor de la FCSB!”

Becali confirmă: „Șumudică e noul antrenor de la FCSB!”

Becali confirmă: „Șumudică e noul antrenor de la FCSB!” /Foto: Facebook

Marius Șumudică (50 de ani) va fi antrenorul celor de la FCSB. Gigi Becali spune că venirea lui Marius Șumudică la FCSB a pornit de la o glumă. 

„Ieri m-a sunat MM și mi-a zis că Toni Petrea nu vrea să mai continue. I-am zis să îl mai întrebe, dacă vrea să se mai gândească. Dacă n-a vrut, cu forța n-am putut să îl țin. Cu Șumudică, totul a venit de la o chestie, o glumă.

Îl împrumutasem eu pe Șumi cu 10.000 de euro, el era plecat din țară și avea nevoie pentru niște apropiați. Acum, eu, în glumă, i-am zis să aducă banii. I-am zis în glumă: «te puneam antrenor dacă erai serios». El a zis «credeam că vrei să îmi scazi datoria din contract», potrivit gsp.ro.

Pe urmă a venit la mine, am stat, am stabilit și am zis să fie așa. Eu știu că a fost la mine, am bătut palma, i-a dat buletinul lui Argăseală să facă actele, apoi să semneze contractul. Pe la 18:00 ne-am despărțit, acum o oră a discutat cu Vali, la telefon, termenii contractului.

Nu e cu supărare dacă nu vrea. Nu e o moarte de om. Nu cred că poate să refuze contractul ăla. Mi-a zis «Nu-i problemă, eu mă înțeleg cu tine! Dacă e, da, spun că am făcut echipa împreună cu Becali. Le spun eu, nu trebuie să mă mai întrebe ei după meciuri”, a povestit Gigi Becali, la „Digi Sport Special”.

Ce salariu va avea Șumi

Contractul lui Marius Șumudică este pe o durată pe 3 ani. Salariul este de 20.000 de euro pe lună dar poate crește la 25.000 de euro dacă se califică în grupele Conference League în toamnă. 500.000 de euro reprezintă bonus pentru calificarea în grupele Champions League. 200.000 sunt bonus pentru calificarea în grupele Europa League iar 1 milion de euro reprezintă clauza de reziliere.

„Mi-e foame de trofee”

„Mi-a apărut o ofertă din țară căreia dacă i-aș da curs ar fi greu să mă mai întorc la Rapid. Da, în momentul de față am o ofertă concretă de la FCSB, cu contractul pe masă. Urmează să mai discutăm, să am și eu o discuție cu familia mea.

E clar că îmi voi pierde mulți susținători, mulți prieteni, dar mă gândesc la familia mea, la tot ceea ce am trăit, la cât am suferit. Cred că e momentul să mă întorc în fotbalul românesc. Nu mai contează banii, am o situație financiară ok. Mi-e foame de trofee, de performanță”, a spus Marius Șumudică.

 

author avatar
Tudor Borcea