AcasăSPORTBayern-ul lui Heynckes scrie istorie. Au nevoie bavarezii de Guardiola?

Bayern-ul lui Heynckes scrie istorie. Au nevoie bavarezii de Guardiola?

Bayern Munchen este pe punctul de a bifa unul dintre ceie mai bune sezoane din istorie si, cu toate acestea, bavarezii pregatesc schimbarea antrenorului Jupp Heynckes pe motiv ca este „prea batran si expirat”.

Cu tehnicianul de 68 de ani la timona, Bayern a inregistrat cifre fabuloase in actualul sezon, iar jurnalistii de la goal.com au selectat doar cateva dintre ele:

0 – Niciodata nu s-a mai intamplat ca Barcelona sa piarda la patru goluri diferenta de cand Guardiola a inceput sa perfectioneze celebrul tiki-taka, respectiv din 2008 incoace.

5 – Este numarul jucatorilor de la Bayern care au reusit sa marcheze cel putin cate 10 goluri fiecare in actualul sezon.

6 – Trupa lui Jupp Heynckes si-a asigurat titlul in Bundesliga cu sase etape inainte de final, record absolut pentru fotbalul german.

9 – Atatea goluri a marcat Bayern in meciul cu Hamburg din martie, incheiat cu victoria bavarezilor cu 9-2, scor mai rar intalnit in fotbal, cel putin la un asemenea nivel.

14 – Doar 14 goluri a incasat Bayern in cele 30 de etape disputate pana acum din campionatul Germaniei. Daca incaseaza mai putin de sapte goluri in ultimele patru etape, Bayern va avea cea mai buna aparare din istoria Bundesligii.

19 – Bayern a castigat 19 dintre cele 20 de meciuri disputate dupa vacanta de iarna. Au pierdut un singur meci, cel cu Arsenal, de pe teren propriu, prea putin important in conditiile in care bavarezii s-au calificat in turul urmator.

20 – 20 de goluri a marcat Bayern in ultimele patru meciuri oficiale (6-1 cu Wolfsburg, 6-1 cu Hannover, 4-0 cu Nurnberg si 4-0 cu Barcelona).

26 – 26 de victorii a reusit Bayern pana acum in actualul sezon al Bundesligii. Deja este un record in istoria acestei competitii, pana acum o echipa nereusind sa incheie campionatul cu mai mult de 25 de victorii obtinute.

30 – Manuel Neuer, titularul postului de portar, a ajuns la 27 de meciuri fara gol primit in actualul sezon. Rezerva Tom Starke a avut si el trei meciuri fara gol primit, ceea ce duce la un adevarat record, Bayern neluand gol in 56% din meciurile disputate.

75 – Bayern are golaveraj +75 in Bundesliga (89 de goluri marcate si 14 goluri primite), in timp ce Borussia Dortmund, principala urmaritoare, inca nu a depasit bariera celor 75 de goluri inscrise.

81 – In mod sigur Bayern va castiga titlu cu record de puncte. Deja vechiul record, 81 de puncte, a fost atins sambata trecuta, astfel ca bavarezii mai au patru meciuri la dispozitie pentru a depasi acest record.

101 – Bayern mai are nevoie de 12 goluri marcate in ultimele patru etape de campionat pentru a egala recordul celor mai multe goluri inscrise intr-un sezon. In 1971-1972 tot Bayern reusea sa inscrie 101 goluri.

sursa foto: goal.com

author avatar
Cristi Ionita
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger