AcasăSPORTBayern Munchen - PSG e finala galactică a UEFA Champions League

Bayern Munchen – PSG e finala galactică a UEFA Champions League

champions league

Bayern Munchen a ajuns în finala Champions League după 7 ani, după ce a trecut de Lyon cu 3-0 în semifinale. Nemții vor întâlni campioana din Ligue 1 (Franța), PSG, duminică, în meciul așteptat de toată planeta.

În minutul 18, Bayern a marcat primul gol, prin Gnabry. În minutul 33, același Gnabry înscrie golul cu numărul 2. Golgheterul polonez Robert Lewandowski a închis tabela în minutul 88, marcând cu capul din centrarea lui Kimmich. Scor final Bayern – Lyon 3-0.

În prima semifinală, PSG a învins formaţia germană RB Leipzig cu scorul de 3-0, marţi seara, la Lisabona, pe Estadio da Luz. PSG ajunge pentru prima dată în ultimul act al celei mai tari competiții intercluburi din lume.

Bayern a mai câștigat până acum de 5 ori Liga Campionilor, ultima dată în 2013.

Bayern, premieră istorică

Bayern Munchen e prima echipă din istoria Champions League care ajunge la 10 victorii consecutive de la startul competiției! Nicio altă echipă nu a mai reușit asta în istorie, scrie sport.ro.

De asemenea, în cazul unei victorii în fața lui PSG, Bayern va deveni primul club care se impune în Champions League / Cupa Campionilor având numai victorii pe parcursul competiției. Așadar, pare favorită în finala de duminică cu PSG, programată la Lisabona, de la ora 22:00.

Champions League s-a reluat după o pauză de 5 luni

Champions League a revenit la începutul lunii august, după aproape 5 luni de pauză, cu meciurile din optimi. Din cauza pandemiei de coronavirus, toate meciurile s-au jucat la Lisabona, pe arenele „Estadio do Sport” și „José Alvalade”, fără spectatori.

Toate meciurile din sferturile de finală și semifinale s-au disputat într-o singură manșă. Istanbul, oraș care fusese desemnat să găzduiască finala din 2020, va găzdui acum finala UEFA Champions League din 2021, în timp ce finalele ulterioare vor fi găzduite de asemenea cu o decalare de un an: St-Petersburg în 2022, Munchen în 2023 și Londra (Wembley) în 2024.

author avatar
Andreea Vlad
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger